Шукати в цьому блозі

середу, 23 лютого 2011 р.

Відгук про роботу служителів Українською Греко-Католицької Церкви

ДЕРЖАВНА ПЕНІТЕНЦІАРНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЛИЧАКІВСЬКА ВИПРАВНА КОЛОНІЯ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО
ДЕПАРТАМЕНТУ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (№30)
79039, м. Львів, вул. Швченка, 156.


Відгук про роботу служителів Українською Греко-Католицької Церкви
отця Володимира Коника, ЧСВВ, та братів Чину Найсвятішого Ізбавителя.

Одна з серйозних проблем кримінально-виконавчої системи - рецидив. По статистиці 2/3 з осіб, які відбували термін у в'язниці, знову потрапляють туди в перші два роки після виходу на волю.
Для багатьох засуджених в'язниця стала «університетом» злочинного світу. Людина, що не зазнала внутрішніх змін, звільнившись з місць позбавлення волі, природнім чином повертається до колишнього образу життя, в кримінальне середовище. Проте тепер у нього за плечима тюремний досвід, він живий свідок того що кримінал скрізь здатний вижити. В результаті збільшується число і важкість скоюваних злочинів, порівняно з тим, за що він одержав першу судимість. З кожним новим терміном зростає і важкість покарання. Не рідко падіння закінчується смертною карою або довічним ув'язненням.
Зовсім по іншому відбувається з тими, хто зустрівся з священнослужителями, віруючими, волонтерами і через духовну освіту, наприклад, заочні біблійні школи, познайомився з високими етичними стандартами християнства. Ставши віруючими, ув'язнені змінюються. їх більше не займають тюремні безлади, наркотики, бійки, ворожнеча з адміністрацією колонії і навколишнім світом. Вони читають Біблію, обговорюють духовні питання, шукають друзів з такими ж інтересами. Після звільнення такі люди прагнуть потрапити Е церкви. Внутрішньо змінившись новонавернені думають не про те, як «відплатити» суспільству за своє покарання, а про те, як почати в цьому суспільстві нове життя, будучи вже законопослушними громадянами.
Вже не перший рік священнослужителі несуть християнські принципи в Личаківську виправну колонію (№30). За час відвідування і проведення Богослужінь істотно помітний вплив Слова Божого на засуджених. Є багато випадків, коли засудженні після звільнення з місць позбавлення волі стають законослухняними громадянами і не повертаються до минулих кримінальних зв'язків.
Також священнослужителі для підвищення освітнього рівня засуджених та покращення їхнього стану здоров'я періодично допомагають установі гуманітарною допомогою, канцтоварами, медичними препаратами та засобами особистої гігієни, продуктами харчування. Періодично допомагають у ремонтах приміщень, в яких відбувається робота релігійного та соціально-виховного та психологічного змісту.
Християнське служіння в установі тихо і скромно робить наше суспільство добріше і спокійніше.
За сумлінну та плідну співпрацю адміністрація Личаківської виправної колонії УДДУПВП у
Львівській області (№30) висловлює щиру вдячність
отцю Володимиру Конику;
братам редемптористам Ігорю Лепецькому;    
Михайлу Гасяку;
Андрію Яремі,
Івану Павликівському
Василю Гладяку
Андрію Хацку.
             
                              
Заступник начальника Личаківської виправної колонії
капітан внутріиіньої служби Горін І.Я.
Виконуючий обов'язки начальника Личаківської виправної колонії (№30)
майор внутрішньої служби
Бринза А.В.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар