Шукати в цьому блозі

вівторок, 19 липня 2011 р.

«Козацький гарт – 2011» у Прилуках.


16  липня 2011 року у Прилуцькій виховній колонії для неповнолітніх відбулася радісна подія – літнє спортивне свято «Козацький гарт». Його традиційно організовує Пенітенціпрне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви в ювенальних пенітенціарних установах протягом канікул влітку.

 За сприянням начальника установи пана В’ячеслава Радченка та його заступника з виховної та психологічної праці Дмитра Жайворонка у змаганнях взяли участь 64 юнаки – вихованці, що входили до команд 2 – го і 3 – го відділень. За козацьким звичаєм свято розпочалося після молитви.

Програма включала спортивні випробовування, в яких хлопцям необхідно було проявити силу, спритність, швидкість, витривалість та спеціальні вміння з ігрових видів спорту. До кола завдань увійшов також  конкурс козацької пісні та бліц-вікторина з історії козацтва. Арбітраж та суддівство забезпечували волонтери Валентина Чорна, Василь Возняк, Ірина Федець та Андрій Павлюк - волонтери Пенітенціарного душпастирства УГКЦ. Метою проведення заходу було, понад усе, виховання шляхетного відношення до суперника та переживання за кожного із членів своєї команди, адже важлива перемога не однієї лише особи, а максимальна віддача кожного. Це було відчутно на спортивному майданчику коли при виконанні вправ хлопці один одного всіляко підтримували.

За результатами змагань, перемогу здобула команда 2-го відділення. Її учасники набрали найбільшу кількість балів, а тому отримали почесні грамоти «За витривалість, старанність, дружність, взаємоповагу, проявлені під час випробовувань». Вихованці показали не тільки чудові спортивні результати, а й проявили гарні творчі здібності та знання української минувшини. Команда 3-го відділення отримала грамоти другого ступеня. Призи – спортивний інвентар для кожного з відділень були передані на церемонії закриття спортивного свята. Нагородження провів священик Костянтин Пантелей.

Незабаром під керівництвом капеланів о. Любомира Григеля та о. Михайла Бугая спортивне свято відбудеться у Самбірській та Бережанській виховних установах.

 
          



Матеріали та фотографії Андрія Павлюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар