Шукати в цьому блозі

суботу, 27 серпня 2011 р.

Розпочався XIII Всесвітній конгрес Міжнародної католицької комісії в’язничного душпастирства (ICCPPC)



Розпочався XIII Всесвітній конгрес Міжнародної католицької комісії в’язничного душпастирства  (ICCPPC). Він відбувається в Яунде, Камерун, в Католицькому Університеті Центральної Африки (UCAC), з 27 серпня - 1 вересня 2011. Членами організації є представники 129 країн світу. Від 2000 року організація має спеціальний консультативний статус в ООН.
Тема конгресу: «Справедливість, мир та примирення». Робоча програма конгресу закінчується  у четвер, 1 вересня 2011 року.


Місце проведення Конгресу було обрано з метою особливої підтримки та зміцнення африканських священиків у в’язничному служінні, щоб ініціювати деякі довгострокові проекти для цієї мети. Особливий акцент буде зроблено на питанні сім'ї, на проекти по наданню допомоги дітям ув'язнених. Приклади гарної практики буде використовуватися спільно з метою ініціювання аналогічних проектів в інших країнах.


У процесі підготовки до XIII Міжнародного конгресу на січневій конференції в Римі було опрацьовано пропозиції щодо змін статуту організації для узгодження його з канонічним правом Церкви. Також було обрано кандидатів від Європейського регіону для керівництва ICCPPC. Чільні представники в’язничного душпастирства європейських країн виступили з доповідями про розвиток опіки у пенітенціарній сфері у своїх країнах. Україна була представлена двома делегатами: від Синоду єпископів УГКЦ – о. Костянтином Пантелеєм, від Конференції єпископів РКЦ в Україні – о. Гжегожем Драусом. УГКЦ є дісним членом ICCPPC з 2007 року.


Пенітенціарне душпастрство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар