Шукати в цьому блозі

понеділок, 14 листопада 2011 р.

На запрошення Місії відбулися благодійні концерти фінської співачки Ніни Астром.

Нещодавно, в рамках святкування 10-ліття створення Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі», відбулася знакова подія. На запрошення  Місії відбулися благодійні концерти співачки, учасниці Міжнародного конкурсу «Євробачення 2000» Ніни Астром (Nina Åström) для засуджених та персоналу Державної пенітенціарної служби України.

- 22 жовтня 2011 року – концерт Ніни Астром у Макіївській виправній колонії (№32) – Донецька область;

- 23 жовтня 2011 року – виступ співачки в Уманській виправній колонії (№129) – Черкаська область;

- 24 жовтня 2011 року – Прилуцька виховна колонія для неповнолітніх засуджених (Чернігівська область);

- 24 жовтня 2011 року – виступ Ніни Астром перед особовим складом центрального апарату Державної пенітенціарної служби України (м. Київ, вул.Мельникова,81).

В подорож Ніна Астром взяла мінімум необхідних речей. Апаратуру та переїзд забезпечували на місцях силами церков. У перервах між піснями Ніна спілкувалася із засудженими, допомагаючи розкрити зміст кожного свого музичного твору. Слухачі  винятково добре реагували на виступи співачки: щиро слухали і сприймали те, як вона спілкувалася з ними, хоча й через перекладача. Зали під час концертів вміщали по півтисячі і більше людей.

Ніна розпочала таке служіння років 20 тому. “Я дуже рада,— каже співачка, — що є таке служіння, і що я на своєму місці, адже можу хоч трішечки вплинути на слухачів, допомогти і, може, щось змінити. Адже я, проповідуючи Христа, закликаю відкрити серце для Бога, і якщо людина це зробить, то зміниться її життя, вчинки”. На запитання, чому вона їде у в’язниці, співачка відповідає, що в колоніях перебувають прості люди, які потребують Господа і Його турботи. І вона зрозуміла, що може бути частинкою великої праці, може допомагати людям ставати на правильний шлях.

У виправних закладах України вона побувала вперше. Ініціатива запросити Ніну належала голові правління Місії о. Віктору Яценку. “Україна - незвичайна держава! - казала співачка у перерві між піснями, - В Україні я втретє, але перші дві поїздки були досить давно. Тоді я відвідала захід України. Цього разу я побувала в Донецькій, Чернігівській та Черкаській областях. Але для мене це новий досвід. Побувавши у всіх цих регіонах України, у мене склалося таке відчуття, що ваша країна дуже схожа на Фінляндію. Тут відчувається свобода і відкритість людей. В чомусь ми фіни й ви українці дуже схожі. Це країна контрастів... Серця відкриті до того послання, яке ми несемо, і здається, що люди хочуть це чути і сприймати. Це для нас чудово. Мене дуже гарно приймали. Там ведеться служіння, і є багато християн. А це має великий вплив на атмосферу у самому закладі. Там є люди, які змінилися, мені було з ними легко працювати.”

24 жовтня 2011 року Ніна Астром виступала з концертом перед працівниками Державної пенітенціарної служби України. Співачка виконала пісні англійською, російською та фінською мовами. Ніна Астром розповідала з допомогою перекладача про кожну із своїх пісень. Але коли пролунали перші акорди та полилася чарівна мелодія, — усім ставала зрозуміла мова музики. Зала довго аплодувала. 

фото -  сайту Ніни Астром та сайту ДПтСУ
 

Немає коментарів:

Дописати коментар