Шукати в цьому блозі

середу, 23 листопада 2011 р.

21 листопада Кримінально-виконавча інспекція відзначає 10 річницю утворення. У Києві священик УГКЦ привітав співробітників КВІ й освятив приміщення служби.

21 листопада 2011 року Кримінально-виконавча інспекція (КВІ) святкує 10-ту річницю утворення. Цього дня священик УГКЦ мітрофорний протоієрей о. Валерій Шкарубський зустрівся з персоналом Святошинського відділення КВІ, щоб привітати службовців та освятити приміщення. У привітальному слові о. Валерій поздоровив працівників служби з їх професійним святом, яке співпадає зі святкуванням за церковним календарем Собору Св. Архистратига Михаїла, що є покровителем усіх силових структур. Працівники служби висловили надію на поглиблення співпраці з Церквою. На їх думку потенціал впливу морального й учительського авторитету Церкви на попередження кримінальних злочинів є дуже значний, тому особа душпастиря користується в громадян, засуджених до альтернативних форм покарань, великою прихильністю й сприйняттям. Офіцери обсудили з душпастирем перспективи співпраці.

КВІ та її органи належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України. Цей орган виконує кримінальні покарання альтернативні позбавленню волі у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт. КВІ також здійснює контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням; звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років.

Крім того, на кримінально-виконавчу інспекцію покладено виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських і виправних робіт за порушення правил у сфері безпеки дорожнього руху. Діяльність кримінально-виконавчої інспекції Державної кримінально-виконавчої служби України спрямовує і координує департамент кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи з засудженими апарату Державної пенітенціарної служби України.

Забезпечують діяльність кримінально-виконавчої інспекції 703 підрозділи (у всіх областях, Автономній Республіці Крим, та м. Севастополі), які об'єднані у 282 відділи (сектори) з метою оптимізації системи управління ними.
Штатна чисельність підрозділів кримінально-виконавчої інспекції, які безпосередньо працюють з підобліковими складає 3145 одиниць.
Управлінську діяльність в областях здійснюють відділи (сектори) кримінально-виконавчої інспекції територіальних органів Державної пенітенціарної служби України у складі 89 працівників.

Протягом десяти місяців цього року судові рішення виконувались щодо 379 тис. осіб, у тому числі стосовно 12 тис. неповнолітніх. Із них щодо 265 тис. засуджених до кримінальних покарань, та щодо 114 тис. осіб, на яких накладено адміністративні стягнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар