Шукати в цьому блозі

вівторок, 6 грудня 2011 р.

Глава УГКЦ Святослав Шевчук: Молимося за всіх ув’язнених.

Церква щодня підносить молитви за усіх страждаючих, ув’язнених та полонених. Молиться в тому числі й за Юлію Тимошенко, оскільки вона нині найбільш відомий в’язень не лише в Україні, а й у Європі. Так відповів Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) на запитання кореспондента порталу Оглядач, чи молиться він за лідерку «Батьківщини».
«Якщо ви послухаєте тексти молитов, які лунають в наших церквах щодня, то переконаєтесь: там згадують усіх тих, хто страждає, хто на рабських роботах потерпає, усіх ув’язнених, полонених тощо. В молитві Церкви, у її пам’яті завжди є всі ті, хто страждає, тож і справу Тимошенко та її теперішнє становище ми намагаємось сприймати у ширшому контексті, бо не можна виокремлювати тільки одну людину, коли мова йде про судочинство, про справедливість», - сказав Предстоятель УГКЦ.

Патріарх Святослав наголосив, що Юлія Володимирівна сьогодні найвідоміша особа з усіх ув’язнених, однак у тюрмах перебувають й пересічні, нікому незнані, люди. Тому Церква має у свій спосіб відстоювати права усіх переслідуваних – відомих і забутих.
«Якщо ми не говоритимемо про всіх страждучих, то не будемо до кінця чесними та справедливими. Юлія Володимирівна – найбільш відома з усіх ув’язнених в Україні, але скільки іще є забутих? Тож церква, на моє переконання, мусить бути голосом тих, хто мовчить, хто є упослідженим, маргіналізованим. А Юлія Володимирівна і її політична сила досить голосно про себе нагадують», - підкреслив він.
На думку Глави УГКЦ, справа з лідеркою «Батьківщини» лише вершина айсбергу. В Україні чимало інституцій, в тому числі й судочинство, потребують докорінних реформ. За словами Глави УГКЦ, це стосується і прав чорнобильців. Проте той, хто «збирається реформувати ті чи інші царини, має користуватися довірою суспільства», - заявив Патріарх.
«Авіценна колись говорив так: є лікар, хворий та хвороба; завдання лікаря – завоювати довіру хворого та переманити його на свій бік. Те саме торкається і суспільства. Якщо суспільство не довіряє своїм очільникам, хворобу йому не перебороти», - додав він.

Джерело: RISU

Немає коментарів:

Дописати коментар