Шукати в цьому блозі

понеділок, 12 грудня 2011 р.

ПРЕС-АНОНС

Пенітенціарне душпастриство УГКЦ долучилося до організації Круглого столу в рамках міжцерковної співпраці з Державною пенітенціарною службою України.

Українська міжконфесійна християнська місія  „Духовна і благодійна опіка в місцях позбавлення волі” за підтримки Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі та Асоціації українських правників проводить круглий стіл на тему: „Реалізація права на свободу совісті засуджених до позбавлення волі та в місцях попереднього ув’язнення. Вплив духовно-морального фактора на виправлення засуджених”.
15 грудня 2011 року о 14.00 год. в Всеукраїнському прес-центрі Української національної інформаційної агенції „УКРІНФОРМ” Українська міжконфесійна християнська місія  „Духовна і благодійна опіка в місцях позбавлення волі” за підтримки Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі та Асоціації українських правників проводить круглий стіл на тему: „Реалізація права на свободу совісті засуджених до позбавлення волі та в місцях попереднього ув’язнення. Вплив духовно-морального фактора на виправлення засуджених”.

Під час роботи круглого столу планується обговорити ряд питань, зокрема питання представлення законодавства України у кримінально-виконавчій сфері щодо участі релігійних організацій у забезпеченні релігійних прав ув’язнених і засуджених різних категорій; представлення норм і стандартів, прийнятих у сфері задоволення релігійних потреб в’язнів, рекомендованих ООН; обговорення закордонного досвіду тюремного капеланського служіння; погляд на участь церков і релігійних організацій у напрацюванні законодавчих ініціатив у сфері духовно-пастирської роботи серед засуджених до позбавлення волі та осіб, які перебувають у місцях попереднього ув’язнення; вплив духовно-морального фактора на виправлення засуджених.

Під час засідання правління Місії 24 жовтня 2011 року в Комітеті Верховної Ради було прийнято спільне рішення церков про зустріч з юристами-фахівцями кримінально-виконавчої сфери щодо шляхів правового забезпечення служіння Церков у пенітенціарних установах для релігійних потреб в’язнів. З цією метою секретар правління Місії о. Костянтин Пнателей провів організаційні заходи з керівником Інституту законодавчих передбачень та правових експертиз, Головою Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василем Васильовичем Костицьким.

До участі у заході запрошуються народні депутати України, представники Державної пенітенціарної служби України, Міністерства юстиції України, релігійних конфесій, освітяни, вчені та науковці, представники громадських організацій та засобів масової інформації, правозахисники, прихильники та опоненти запропонованої до розгляду теми.

Круглий стіл відбудеться за адресою м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, (ст. м. „Театральна”)



Немає коментарів:

Дописати коментар