Шукати в цьому блозі

неділю, 15 січня 2012 р.

Завершилася міжнародна зустріч капеланів у Львові

Увечері 11 січня 2012 року у конференц-залі Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ зібралися служителі тюремного душпастирства. Пройшло взаємне представлення служіння з боку іноземних гостей та з боку капеланів з України. У події брали участь єпархіальні та дієцезіальні капелани, відповідно, Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. Зустрічі священиків цього служіння Церкви завжди по-особливому надихають і додають свіжості як у сповненні місії, так і у сприйнятті в'язничного середовища.

12 січня з метою обміну досвідом міжнародного пенітенціарного душпастирства під проводом монсеньйора Малакі Кігана (Великобританія) відбувся семінар, що мав на меті допомогти священикам УГКЦ та РКЦ в Україні, які служать у тюрмах, набути практичний досвід для роботи із в’язнями. Зокрема вивчити підходи до розвитку професійних навичок. Також те, як вберегти себе від вигорання у цій важкій, але дуже важливій праці. Особливо була наголошена проблема профілактики суїцидів і пастирської уваги до людей, які відносяться до небезпечної групи. У навчанні брали участь психологи 30-ї та 48-ї пенітенціарних установ. Монсеньйор Малакі, що спеціалізується на психо-терапії та пастирській медицині сполучав теоретичні навчання з проведенням праці у малих групах та тренінговими завданнями. Усі учасники відчули неоціненну користь, яка стане при нагоді також у парафіяльній душпастирській практиці кожному священику.


Міжнародна зустріч закінчилася 13 січня. Учасники її здобули надзвичайно важливий досвід та натхнення на служіння. А співпраця з Державною пенітенціарною службою отримала нові напрямні.



Цього ж дня монсеньйор Малакі Кіган відвідав колишню ракетну базу під Бродами, де містилася зброя масового знищення у підземних пускових шахтах. Після роззброєння та розформування військової бази її територія була надана реабілітаційному центру для осіб, що звільнилися після закінчення терміну ув'язнення, під керівництвом Ігоря Гната. Гостя вразило, що місце, яке колись асоціювалося із ненавистю, смертю і знищенням тепер служить милосердю та відродженню людського життя. 


Немає коментарів:

Дописати коментар