Шукати в цьому блозі

понеділок, 16 січня 2012 р.

Римські в’язні поставлять Папі запитання про духовність.

Як ми вже повідомляли, у неділю, 18 грудня 2011 р. Папа Венедикт XVI відвідає римську в’язницю в міському районі Ребіббія, де під час спілкування з ув’язненими відповість на їхні запитання.

Священик П’єр Сандро Спріано, один із капеланів цієї в’язниці, в інтерв’ю для Радіо Ватикану розповів про приготування до цих відвідин та пов’язані з ними очікування. Він, зокрема, зазначив, що ця подія є дуже важливою з огляду й на те, що в умовах пануючої байдужості з боку різних інституцій щодо умов утримання в’язнів, це може дати поштовх для інших звернути увагу на існуючі проблеми. За його словами, персонал та засуджені з нетерпінням чекають на зустріч з Святішим Отцем, оскільки Церква, найвищим виразником якої є Папа, готова сказати «ми з вами», руйнуючи, таким чином, стіни байдужості.

Отець Спріано висловив побажання, що візит Венедикта XVI зможе стати жестом, який «переконає політиків зробити щось невідкладного, щоб оздоровити це неймовірне переповнення в’язниць, яке принижує гідність ув’язнених», однак додав, що це, насамперед, душпастирський візит, для того, щоб відчути, що Церква є близькою.

В’язничний капелан розповів, що запитання, з якими засуджені звернуться до Папи, приготовляються заздалегідь, і деякі з них уже вибрані. Священик звернув увагу на те, що «на відміну від того, що можна було б подумати ззовні, вони приготували запитання справді сповнені духовності, а не, наприклад, “що Папа їсть?”»

Численні в’язні беруть активну участь у приготуванні до зустрічі зі Святішим Отцем, докладаючи зусилля для того, щоб створити для такого важливого гостя гідне середовище.

Недільні відвідини в’язниці на Ребіббії будуть другими з черги відвідинами Папою Венедиктом XVI одного з виправних закладів. У березні 2007 року він відвідував римську в’язницю для неповнолітніх, розташовану в міському районі Казаль-дель-Мармо.



Радіо Ватикан


Бенедикт XVI відвідав римську в'язницю.

У неділю, 18 грудня 2011 р., Папа Бенедикт XVI відвідав римську в’язницю «Ребіббія», де зустрівся з в’язничним персоналом та ув’язненими, звертаючись до них з батьківським словом та відповідаючи на запитання.
 
Коли Святіший Отець прибув до виправного закладу, при вході до в’язничного храму його зустріли пані Паола Северіно, Міністр Юстиції, Франко Йонта, керівник Департаменту Пенітенціарного Управління, директор в’язниці та капелани.

У храмі Пані Паола Северіно та отець П’єр Сандро Спріано звернулися до Святішого Отця з вітальним словом, після чого Бенедикт XVI виголосив свою промову, а тоді відповів на запитання в’язнів, які запитували про те, чи цей його жест солідарності матиме також вплив на політиків, спонукаючи звернути увагу на умови, в яких вони перебувають, просили молитися за них та їхні родини, стати їхніми речниками в суспільстві, допомагаючи долати стереотипи. Були й запитання духовного характеру, чому, наприклад, відпускати гріхи Господь доручив священикам, чому не вистачить просто молитви, якщо Господь бачить нас зсередини, а також про те, чому Бог не вислуховує тих, які покладають на нього надію та вмирають серед бідності й насильства?
 
Далі один з ув’язнених проказав самостійно укладену молитву, тоді Бенедикт XVI запросив присутніх спільно проказати молитву «Отче наш» й уділив своє благословення. Наприкінці деякі в’язні, представники персоналу та волонтери мали нагоду особисто привітатися з Папою.
 
Після завершення зустрічі Святіший Отець поблагословив кипарис, посаджений перед храмом на згадку про ці відвідини.
 
З виправного закладу Папа повернувся до Ватикану, щоб опівдні, разом з прочанами, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, проказати Богородичну молитву «Ангел Господній».

Радіо Ватикан


Немає коментарів:

Дописати коментар