Шукати в цьому блозі

вівторок, 21 лютого 2012 р.

Дар Святого Хрещення прийняли вихованці Бережанської колонії.


Неділя 19 лютого стала надзвичайно важливим днем у житті двох молодих юнаків, вихованців Бережанської виправної колонії, Георгія та Антона. Хлопці проявили добру та непринушену волю бути прийнятими у велику родину Божих дітей. Після тривалого часу приготувань, розважань і науки під духовним проводом с. Христини, СНДМ, вони прийняли хрещення. Ця подія ще раз запевнює нас у словах Христа, що Він є Добрий Пастир і повсюди розшукує своїх загублених овечок. Цих двох синів Йому вдалося віднайти аж у в'язниці, після багатьох років поневірянь, страху, гріхів і помилок. Господь не осуджує нікого з нас, не нагадує про наші проступки, не ставить ультиматумів, а лише радіє як добрий тато, копи Його блудні сини і дочки навертаються з хибної дороги. Антон більш говіркий і привітний, родом з Донецька. У свої 18 років вже є татом дворічного сина. Через місяць він буде вільним і зможе повернутися до родини, яка його чекає. Георгій, натомість, надзвичайно сором'язливий. Дуже знітився, коли побачив, скільки людей будуть свідками його хрещення. Він глибоко пережив цю подію у своєму житті, але підібрати слів, щоб поділитися переживаннями, не зміг. Попереду у нього ще цілий рік у в'язниці для дорослих на Одещині. Він сам попросив перевести його туди, щоб бути ближче додому. Випробувань у житті обок юнаків буде ще багато, але цієї неділі перед лицем Божим вони стали святими, у цьому запевнив к о. Михайло Бугай. Можливо люди і не забудуть ш їхньої провини, але після прийняття відразу трьох святих тайн — Хрещення, Миропомазання і Причастя їхня душа очистилася від гріхів. Що ж лишається лише побажати цим двом молодим людям не загубити протягом життя свого найціннішого дару—дару бути християнином.
ЛюбаМкура




Немає коментарів:

Дописати коментар