Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 23 березня 2012 р.

Семінаристи під час Великого посту відвідали установи Пенітенціарної системи.

Жінки у каплиці ВК 44.
У Хрестопоклонний тиждень 22 березня 2012 року семінаристи Івано-Франківської Духовної Семінарії УГКЦ попровадили моління Хресної дороги для жінок у Чернігівській виправній колонії, та для курсантів Чернігівського юридичного коледжу Державної пенітенціарної служби України. Подорож семінарійного музичного гурту  "Ґлорія" у складі братів Миколи Мудрика, Ігоря Сачкова, Юрія Боєчка, Віталія Паламаря, Василя Штангрета стала можлива з благословення ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії протоієрея Олександра Левицького та за сприянням служби ув'язненим жінкам при храмі Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі.





Із Києва волонтери служби привезли традиційний гуманітарний вантаж: солодощі, одяг, засоби гігієни, медикаменти. Учасниками моління стали волонтери Анна Мушинська, Аріна Маслова, ієрей Костянтин Пантелей, ієромонах Віталій (Котик) і сестра Оксана (Пелех), ЧНІ. День 40 Севастійських мучеників, що припав на Хрестопоклонний тиждень і на саму середину Великого посту, став нагодою для духовного переосмислення життя та поглиблення віри через споглядання 14 Стоянь Хресного шляху Спасителя на Голгофу.

Під час моління Хресної дороги в Коледжі ДПтС.
Гурт "Ґлорія" співає у тюремній каплиці, м. Чортків. 
А нещодавно 16 березня на запрошення о. Андрія Лемчука гурт "Ґлорія" відвідав м. Чортків та мав змогу побувати у Чортківському СІЗО. Браття поділилися: "...Були відчуття страху і переживання. Але переступивши поріг ізолятора ми відчули себе в іншій реальності, в іншому середовищі. Та найбільше нас здивувало, наскільки приязно нас прийняло керівництво СІЗО та якими уважними були в’язні під час виступу."

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.



Немає коментарів:

Дописати коментар