Шукати в цьому блозі

понеділок, 2 квітня 2012 р.

Заходи Комісії пенцтенціарного душпастирства Київської Архиєпархії.

У часі Великого посту Комісія Пенітенціарного душпастирства Київської Архиєпархії приготувала відвідування Вінницької (№ 86), Літинської (№ 123), Уманської жіночої (№129), та Черкаської (№62) виправних колоній. У заході брали участь священики Архиєпархії та Молодіжна спільнота «Єдність сердець». Серед капеланів були о. Віталій (Котик), о. Василь Рогацький, о. Олександр Плєшанов, о. Дмитро Белей, о. Юліан Шеремета, також с. Оксана (Пелех). Програму провадили волонтери Яна Мартиненко, Лілія і Вікторія Пупій, Юрій  Дробноход та Ірина Гураль. Метою цього відрядження було ознайомлення священиків з діяльністю тюремного капеланства УГКЦ та запрошення їх до подальшого служіння в'язням. Прийом відвідувачів в установах був сповнений зацікавлення та уваги з боку засуджених. В'язням було особливо важливо побачити різні покликання, які реалізуються через християнське служіння: священики одружені і безженні, ієромонахи та монахиня, миряни-волонтери. Щире сприяння у проведенні зустрічей із засудженими надавало керівництво теріторіальних управлінь у Вінницькій та Черкаській області, а також відвіданих пенітенціарних установ.

Волонтер брат Юрій поділився своїми переживаннями: «Ми хотіли допомогти особам, які знаходяться у місцях позбавлення волі, відкрити й поглибити для себе таємницю любові Бога до людини, яка в повній мірі об’явилася в Хресній смерті і Воскресінні Ісуса Христа. В нашій програмі була інсценізована Хресна дорога Ісуса Христа та спілкування із засудженими. У Вінницькій колонії були відвідані довічно ув’язнені.»



ієромонах Віталій (Котик), Чин Найсвятішого Ізбавителя, керівник Комісії пенітенціарного душпастирства Київської Архиєпархії УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар