Шукати в цьому блозі

понеділок, 23 квітня 2012 р.

Великодній передзвін у стінах колоній. УГКЦ в екуменічній співпраці.

Одне з найвеличніших християнських свят – Великдень знову завітав на українську землю. Це світле і добре свято, як символ відродження життя несе із собою віру, надію і любов. А ще – це свято духовного очищення і примирення.



З нагоди Великодня відбулися святкові дійства в установах управління пенітенціарної служби в області. У ці дні засуджених відвідали священики о. Роман Дзюбак, капелан УГКЦ о. Олекса Куйбіда, о. Михайло (Дзуль) УГКЦ, о. Володимир Приймак УПЦМП, які під церковний передзвін освятили паски та писанки. Загалом в установах священнослужителями УПЦ та УГКЦ проведено 12 святкових Богослужінь, участь у яких взяли понад 1300 засуджених.

З привітанням засуджених установи відвідали: перший заступник голови Коломийської РДА Панчук Р.Т., депутат Коломийської районної ради Яворський В.П., голова сільської ради с. Товмачик Григорчук В.Д., голова сільської ради с. Маріямпіль Білан Я.В., голова сільської ради с. Тростянець Болюк З.І., голова спостережної комісії при Івано-Франківському міськвиконкомі Маланюк Б.М., голова Громадської ради при управлінні ДПтСУ в області Микитин А.М., сестри Мирянського Чину церкви Василя Великого М. Голомідова, М. Гавадзин.

 

Упродовж святкових днів для всіх засуджених організовано перегляд телерепортажів з урочистих заходів, богослужінь, поздоровлень Президента та вищого духовенства. В Коломийській ВК-41, Галицькій ВК-128 та Долинському ВЦ-118 серед засуджених проведено конкурси на кращу Великодню писанку та стінгазету.

Також силами персоналу установ та представниками релігійних конфесій організовано концертні програми. Зокрема, до засуджених Долинського виправного центру № 118 з Великодніми привітаннями та концертом завітав гурт “Бант і компанія” та представники Християн Віри Евангельських (м.Долина). Концертна програма за участю засуджених, які співали гаївки, відбулась і в Галицькій виправній колонії № 128, де відбувають покарання жінки. В Коломийській ВК-41 проведено концерт за участю представників релігійної громади Християн Віри Євангельської “Віфанія” (м. Коломия). В Івано-Франківському слідчому ізоляторі для ув’язнених і засуджених учасники трупи “Еммануїл” при УГКЦ поставили виставу “Воскресіння Лазаря”.

Немає коментарів:

Дописати коментар