Шукати в цьому блозі

вівторок, 3 квітня 2012 р.

Глави християнських Церков проти вибіркового правосуддя в державі.

Глава УГКЦ разом з іншими Главами християнських Церков звернувся до Президента України Віктора Януковича про скасування наслідків вибіркового правосуддя шляхом відновлення права клопотань про помилування, ущемленого 2010 року. Відповідне звернення було оприлюднене народним депутатом України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимиром Яворівським, − повідомляє УНІАН.
У листі вказано три прохання. Першим з них є прохання про внесення змін до положення про порядок здійснення помилування.

«Ми просимо змінити положення про порядок здійснення помилування, затверджений указом Президента України № 902/2010 від 19 вересня 2010 року, та закріпити право клопотати про помилування не лише за засудженою особою, але й надати це право родичам або іншим особам, які мають відповідний суспільний авторитет і визнання за прикладом визначеного у законодавстві права клопотати про взяття підозрюваних на поруки. Зміна цього положення в умовах ще недосконалої судової системи в нашій державі та в час проведення судової реформи дасть можливість виправляти помилки правосуддя», − йдеться у листі.

В. Яворівський зазначив, що Глави християнських Церков вирішили звернутися з відповідним клопотанням у зв’язку з численними проханнями сприяти «виправленню випадків застосування вибіркового правосуддя в державі».

На переконання авторів клопотання, хоча Церква не втручається в державні справи, однак обов’язком Церкви є закликати до прощення, милосердя і любові до ближнього. «Переконані, що виявом цих Богом заповіданих чеснот стало б помилування Ю. Тимошенко та звільнення її від подальшого покарання», − сказано у листі.
Церковні провідники закликають Президента використати надані йому Конституцією України повноваження для термінової реалізації радикальних і ґрунтовних перемін у сфері державної політики щодо дотримання прав і свобод в українському суспільстві, зокрема в частині судочинства.

Лист до Віктора Януковича підписали: Філарет, Патріарх Київський і всієї Русі-України,
Предстоятель УПЦ КП; Святослав, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Глава УКГЦ; Маркіян Трофим’як, керуючий справами РКЦ в Україні; В’ячеслав Нестерук, Союз Церков ЄХБ; Михайло Паночко, ст. єпископ Церкви ХВЄ України; Леонід Падун, ст. єпископ УХЄЦ; Мефодій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ.

Повідомляє Департамент Інформації УГКЦ.
http://www.ugcc.org.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар