Шукати в цьому блозі

середу, 9 травня 2012 р.

Зустріч із засудженими у Київському СІЗО про Україну у ІІ Світовій війні.

З ініціативи Пенітенціарного душпастирства УГКЦ 9 травня 2012 року у клубному приміщенні Київського слідчого ізолятора для засуджених з господарської обслуги установи відбулася зустріч на тему «Україна у Другій світовій війні». В рамках цього заходу, присвяченого пам'яті всіх, хто боровся за свободу України, а особливо - пам'яті десяти мільйонів українців, які загинули на війні, пам'яті незчисленних мільйонів жертв комуністичних репресій і двох із половиною мільйонів українців-остарбайтерів, відбувся показ документального фільму «Між Гітлером та Сталіном» режисера Святослава Новицького.

Архівні матеріали, секретні документи, досі непоказані зйомки та свідчення очевидців послужили основою фільму. Аналізують події та коментують роль України у Другій світовій війні у стрічці - Збігнев Бжезинскі, Норман Дейвіс, Роберт Конквест та Джон Армстронг, генерал Петро Григоренко. Після показу відбулося обговорнення стрічки.

Провідна думка обговорень була такою: "Нажаль найбільш важка рана минулого століття залишається невилікованою досі й стає темою постійної ідеологізації та поділу нас як нащадків учасників війн тоталітарних режимів. Християни повинні  долати поділ та ненависть, дбати про примирення у світлі Закону Божого, розпізнавати святе і відділяти його від грішного, щоб не бути втягнутими в ідеологічні війни. Нам належить пам'ятати і молитовно згадувати усіх жертв людиноненависницьких тоталітарних режимів."

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ



Немає коментарів:

Дописати коментар