Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 18 травня 2012 р.

Святіший Отець привітав паломників української військової делегації до Люрду

Вдруге у паломництві беруть участь представники Державної пенітенціарної служби України. 6 травня українська військова делегація вирушила в паломництво до Люрду. За цей час військовослужбовці на чолі з владикою Михаїлом (Колтуном) та духівниками встигли побувати у Кракові (Польща), Празі (Чехія), Мюнхені (Німеччина), де молилися у храмах українських осередків за кордоном.
11 травня українська делегація прибула до м. Люрд. Цього дня відбулося урочисте відкриття 54-о Міжнародного військового паломництва. На заході були присутні 34 військові делегації з різних континентів світу та близько 12000 військовослужбовців.
Наступного дня в українському храмі м. Люрд військовослужбовці взяли участь у Літургії, після чого відбули Хресну дорогу, яку провадили військові капелани та військовослужбовці. Цього ж дня військові молилися спільно на вервичці та мали похід зі свічками.
13 травня в базиліці Пія Х відбулася інтернаціональна меса, під час якої від військовослужбовців прозвучали молитовні прохання українською. У другій половині дня відбулося офіційне закриття паломництва, під час якого прозвучали військові оркестри із різних країн світу.
16 травня військова делегація, за традицією, взяла участь в аудієнції з Папою Бенедиктом XVI на площі св. Петра, під час якої Папа привітав українську делегацію: «Вітаю військовиків з України, учасників військового паломництва до Люрду, і заохочую їх великодушно трудитись для безпеки та миру, з радістю даючи свідчення Євангелії Христа. Христос Воскрес!» . У свою чергу військові привітали Святішого Отця скандуванням «Україна любить Папу!» та співом «Христос Воскрес!»
Прес-служба Департаменту капеланства

Немає коментарів:

Дописати коментар