Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 18 травня 2012 р.

Разом з учасниками Християнської місії тюремного служіння капелани УГКЦ взяли участь у мистецькій програмі фінської співачки Ніни Астром.

На запрошення Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі» знаменита фінська співачка Ніна Астром (Nina Åström), яка представляла Фінляндію на конкурсі пісні Євробачення 2000 у Стокгольмі, вдруге виступила у пенітенціарних установах України з мистецькою програмою.  Благодійні концерти для засуджених та персоналу установ Державної пенітенціарної служби України пройшли у  Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській областях.

16 травня 2012 року 
Стрижавську  виправну колонію (№ 81) на Вінниччині разом із співбратами з християнської місії відвідав ієромонах о. Григорій (Рогацький), Згромадження Воплоченого Слова. Ніна Астром вже вдруге підтримує служіння Місії в пенітенціарних установах України. Її виступи стають нагодою для спільної проповіді представників різних церков і деномінацій, що має велике значення для засуджених. Зустріли її бурхливими оплесками та оваціями. Концерт продовжувався близько двох годин. У перервах між піснями Ніна розповідала про життя та намагалась донести до серця кожного присутнього у залі свою любов та доброту.

Звертаючись до залу співачка розповіла: «Цьогоріч я святкую 25-річний ювілей своєї творчої діяльності та 10-ту річницю з моменту, коли почала відвідувати виправні установи. В Україні я вдруге, а до цього часу виступала у виправних закладах Росії, Естонії, Латвії, Литви і, звичайно, Фінляндії. Своїми піснями я прагну передати свій внутрішній світ, допомогти людям, які схибили на життєвому шляху, змінитися на краще та творити добро».

Під час прес-конференції в управлінні Державної пенітенціарної служби України у Вінницькій області начальник управління В’ячеслав Люх особисто висловив слова подяки членам Місії та Ніні Астром за проповідь християнських цінностей та важливе соціальне служіння. Ієромонах о. Григорій поділився враженнями про подію: «На перший погляд суто мистецька подія була нагодою висловлення тої християнської єдності, яка особливо потрібна цілому українському суспільству, частина якого знаходиться у колоніях».


18 травня співачка виступила також перед персоналом Центрального апарату Державної пенітенціарної служби. Разом із членами правління Місії у зустрічі брав участь також о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.




 


Немає коментарів:

Дописати коментар