Шукати в цьому блозі

неділю, 3 червня 2012 р.

Вікторія прийняла Святі Таїнства в день П'ятидесятниці.

Свято Трійці для християн дає відчуття якнайдивнішої таємниці. Ми всі такі різні, але взаємно потрібні, і наша відмінність не є тягарем для нас, а радісною поміччю і служінням одне одному у Св. Дусі. Саме у день Зіслання св. Духа це по-новому пережили близько півтисячі в'язнів у Київському слідчому ізоляторі. Неповнолітні, жінки та хворі у лічниці СІЗО. Нелегко серед них бачити ув'язнених жінок, які перебувають тут вже дехто ЧЕТВЕРТИЙ, а дехто і СЬОМИЙ РІК. Їх не випускають, але й не можуть довести провину. А ще - тисячі імен у записочках "За здравіє" і "За упокій". Вичитати їх займе хвилин 40.


Проте у свято сталася радість! Колись цього дня у старовину новопросвіщеним християнам співали древній гімн: "Ви, що в Христа христилися, у Христа зодягнулися! Алилуя!". Приготування тривало від Святої Пасхи. В день П'ятидесятниці Святі Тайни Хрещення, Миропомазання і Євхаристії прийняла Вікторія. Вона очікує народження двійні. Дівчатка, як сказали на УЗІ. Уділив Таїнства ієрей Костянтин. У подарунок Вікторія отримала книгу Св. Томи Кемпійського "Наслідування Христа".


Наприкінці дня вітання зі Святом Трійці отримали також засуджені, що перебувають на лікуванні у Міжобласній лікарні пенітенціарної системи, що в Бучанській виправній колонії. Співробітники установ кожного свята забезпечують супровід, щоб уможливити якнайширше охоплення людей, що знаходяться у великій духовній потребі. Це стало нормою співпраці та моделлю майбутнього забезпечення релігійних прав зсуджених. На тлі великої потреби залишається, нажаль, брак священнослужителів, які в стані приділяти час опіці в'язнями у повсякденні. Це стосується усіх конфесій. Ситуацію має змінити впровадження концепції релігійної опіки, що спирається на ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ РЕЛІГІЙНОЇ СВОБОДИ І ДОПОМОГИ У В'ЯЗНИЦІ.


Усі в'язні потребують наших молитов. Молячись за позбавлених волі, пам'ятаймо також про пенітенціарних службовців, тих, хто постраждав від злочину та членів їх родин.






Немає коментарів:

Дописати коментар