Шукати в цьому блозі

понеділок, 25 червня 2012 р.

У Прилуцькій колонії для неповнолітніх священики грали у футбол з вихованцями.

25 червня 2012 року священики Патріаршої Курії УГКЦ разом з братами-семінаристами Василіянського Інституту Філософсько-Богословських студій ім. Й. В. Рутського відвідали Прилуцьку виховну колонію для неповнолітніх. Відвідинам передувала підготовка двох вихованців до Святої Тайни Хрещення, яку здійснював протягом місяця в’язничний капелан о. Роман Пушка.

Після прибуття до колонії священики разом з семінаристами мали нагоду поспілкуватися з юнаками, а о. Костянтин Пантелей, керівник відділу Пенітенціарного душпастирства, й о. Роман Пушка, капелан установи, уділили Тайну Хрещення двом вихованцям колонії Анатолію і Леоніду.

Ще однією яскравою подією у житті Прилуцької виховної колонії став товариський футбольний матч між священиками та юнаками. У грі брали участь три команди: духовенства та дві юнацькі. Команду духовенства складали: о. Любомир Яворський, о. Роман Пушка, о. Костянтин Пантелей, о. Дам'ян Габорій, о. Ігор Яців, о. Олег Панчиняк, бр. Андрій Венгрин, ЧСВВ,  та бр. Домінік Налисник, ЧСВВ.

«Найбільший дар, який ми можемо подарувати одне одному – це людське ставлення до особи, незалежно від її статусу. Сьогодні ми не бачили спец-уніформ підопічних колонії – в наших очах вони не були правопорушниками. У цей день ми всі були рівними. Саме таке спілкування, людське ставлення найбільше оздоровлює людську душу», - підкреслив о. Костянтин Пантелей.



Після фізично виснажливої гри всі учасники пригостилися частуванням, яке приготували отці.

«Зараз в Україні відбувається чемпіонат з футболу Євро-2012, коли усі прикуті до перегляду матчів, переживання поразок та святкування перемог улюблених команд. Проте я впевнено можу сказати, що сьогодні – попри поразку фізичну – ми виграли духовно, адже ми приїхали до вихованців колонії з Божим словом, котре їм дуже потрібне. Юнаки з радістю спілкувалися та роздумували над духовними питаннями, котрі їх хвилювали, і, звичайно, запрошували приїжджати знову», - ділиться враженнями о. Любомир Яворський, заступник керівника Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України.


Немає коментарів:

Дописати коментар