Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 29 червня 2012 р.

Комітет ВР закликає Президента надати релігійним організаціям право клопотати про помилування засуджених.

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ініціює процес громадського обговорення й формулювання основних напрямків сучасної пенітенціарної політики України, що стане основою для вдосконалення законодавства.

Про це йдеться у Рекомендаціях за результатами Круглого столу на тему «Участь релігійних організацій у формуванні законодавчих ініціатив у сфері пенітенціарної політики», затверджених Комітетом на засіданні 20 червня 2012 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Крім цього, учасники Круглого столу наголошують на необхідності розробки концепції релігійної опіки для осіб, позбавлених волі, з залученням до цього представників усіх конфесій, що офіційно існують в Україні.

Комітет вирішив звернутись до Державної пенітенціарної служби України з проханням опрацювати запропонований проект Положення про здійснення релігійної опіки в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах.

Згідно пропозицій учасників Круглого столу, Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності вирішив створити робочу групу з метою удосконалення законодавства в сфері пенітенціарної політики за участі представників конфесій. Серед основних завдання цієї робочої групи будуть питання забезпечення свободи віросповідання для арештованих та засуджених осіб.

За результатами Круглого столу Комітет закликав Президента України внести доповнення до Положення про порядок здійснення помилування з метою надання представникам релігійних організацій права клопотати про помилування засуджених.

За матеріалами Інституту релігійної свободи.

Немає коментарів:

Дописати коментар