Шукати в цьому блозі

середу, 15 серпня 2012 р.

На свято Переображення відбудеться проща працівників Чернігівського обласного управління Державної пенітенціарної служби до Крехівського монастиря.

18 - 19 серпня цього року, під егідою Патріаршого паломницького центру УГКЦ, працівники Державної пенітенціарної служби у Чернігівській області наміряються здійснили прощу до Крехівського монастиря Св. Миколая, де зберігається чудотворна ікона Божої Матері. Традиція паломництв для персоналу ДПтС України Пенітенціарне душпастирство УГКЦ започаткувало від 2008 року. За словами самих працівників кримінально-виконавчої служби перебування у святих місцях допомагає духовному відновленню та глибшому усвідомленню свого християнського покликання у сповненні професійних обов'язків.


Як записано в монастирській хроніці, перші вістки про цю ікону сягають другої половини XVII ст. Її історія починається із Верхратської василіянської чернечої обителі. Ікону придбав у м. Замості в 1682 році за власний кошт у митця-іконописця Матвія ігумен монастиря о. Ісаак Сокальський.
 
Перші чуда біля цієї ікони почали відбуватися 2 липня 1688 року. Того дня священики А. Свідницький, Т. Вітошинський та І. Ковальський, а також велика кількість побожних парафіян побачили над монастирем небувале і дивне явище: вогненний стовп, який освітлював усю околицю. А в той же час у монастирській церкві по обличчю Матері Божої, перед іконою якої палали свічки, спливали двома струмочками сльози. 



Духовний провід протягом прощі сповнюватимуть капелани пенітенціарного душпастирства о. Віталій Котик та о. Роман Пушка. У часі перебування прочан у монастирі відбудуться реколекційні науки. Професійні паломництва є важливим різновидом служіння Церкви для персоналу пенітенціарних установ, про що відмічається у проекті оновленої Угоди про співробітництво Української Греко-Католицької Церкви і Державної пенітенціарної служби України, що має незебаром бути підписаною.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.







Немає коментарів:

Дописати коментар