Шукати в цьому блозі

суботу, 25 серпня 2012 р.

Молитва у в'язничній каплиці у день Державної Незалежності.

24 серпня у день Незалежності дух свята і свободи принесла щира молитва у в'язничній каплиці святого Дмитрія. Різноманітність заходів на території ВК №63 приурочених до 21-ї річниці Незалежності розпочали з молебня до Пресвятої Богородиці, який відслужив о.Омелян.
 
У часі молебня засуджені мали змогу особисто прийняти благословення від священика і дарунки ( медалики, вервиці, іконки Богородиці), які передали паломники з Меджугорії. Духівник привітав працівників колонії та засуджених з днем Незалежності. У своїм слові священик наголосив, що свобода - це дар Божий, який людина може легко втратити через гріх, а втративши - лише тоді збагне його справжню вартість. Духовне піднесення молитви в'язнів надавала і пісня до Богородиці, яку засуджені співали спільно з семінаристом 3-го курсу Тернопільської духовної семінарії, братом Максимом Колодчаком. З каплички свято перенеслось на спортивний майданчик, де перемога приходила до найвправніших. 


    У ВК №63 кожного тижня в суботу волонтер Світлана Довгопола з спільноти "Діти Цариці миру й поєднання" має біблійно-катехитичні зустрічі з жінками-в'язнями. В цих зустрічах засуджені відкривають для себе таємниці Святого Письма і об'явлені Божі Правди. Приготовляються до Святих Тайн.

  Духовна опіка жінок-в'язнів приносить свої плоди: у місяці серпні 12 засуджених зголосились до Святої сповіді, 2 засуджені - до Святого хрещення.

                     Дивні діла Твої, Господи.
 
Марія Колодчак.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар