Шукати в цьому блозі

вівторок, 21 серпня 2012 р.

Пенітенціарії та члени їх родин здійснили прощу до Крехова. У Львівській семінарії для них відбувся семінар про суть пенітенціарного служіння.

На Переображення Господнє персонал Державної пенітенціарної служби України з Чернігівської області разом із членами своїх родин у супроводі капеланів пенітенціарного душпастирства УГКЦ о. Віталія (Котика), ЧНІ, та о. Романа Пушки побували на прощі у Крехівському монастирі. 

Гості з Чернігова зупинилися у Митрополичій Львівській Духовній Семінарії Св. Духа 18-19 серпня 2012 року. Там капелани провели семінар з метою поглиблення сприйняття покликання пенітенціарного служіння та науки Церкви щодо злочину, гріха, покути, прощення, переміни життя і плекання гідності людини. Гасло "Справедливість, віра, милосердя!" написано на хоругві Територіального управління ДПтС України у Чернігівській області.   Саме пенітенціарна ідея та втілення її у повсякденній службі стали сенсом роздумів та праці на семінарі. Як визнали його учасники, зміст пенітенціарної ідеї є простий, але не лежить на поверхні. "Психологічний, соціальний та юридичний виміри праці пенітенціарного службовця повинен спиратися на християнські засади. Це дає запас витривалості та допомагає подолати процес професійної деформації та вигорання, - поділився підполковник Олександр Гужва про користь від цього заходу у Львові, - Нажаль держава, навчальні центри ДПтС і курси підвищення кваліфікації не можуть дати нам такого запасу міцності." 

 Відвідування святих місць у Крехові і молитва допомогли скинути тягар щоденної напруги служби та роздумати над своїм покликанням. Працівник пенітенціарної служби постійно знаходиться у конфронтації з правопорушниками, покараними за кримінальні злочини. Ставитися до них людяно з повною повагою до гідності, не осуджувати, а виправляти може тільки службовець, який має глибоке розуміння покликання і внутрішню мотивацію. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар