Шукати в цьому блозі

понеділок, 3 вересня 2012 р.

Умови утримання в'язнів у Коломийській виправній колонії знову стали об'єктом уваги.

В суботу 1 вересня 2012 року у Коломийській виправній колонії (№41) адміністрацією установи було проведено день відкритих дверей. Колонію, яка розташована у с. Товмачик, відвідали члени родин засуджених. Серед запрошених також були представники Територіального управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області, місцевих органів самоврядування, духовенства, засоби масової інформації.

Працівники колонії ознайомили гостей з умовами утримання в установі. Присутні мали можливість відвідати храм колонії, де вже багато років, з благословення правлячого Архієрея Миколая Сімкайла, єпископа Коломийсько-Чернівецького, служить капелан Пенітенціарного  душпастирства УКГЦ отець Олексій Куйбіда. У храмі Христа Спасителя, що 1994 року був збудований руками в'язнів (перший в установах виконання покарань окремою спорудою), гості та в’язні взяли участь у молебні до Матері Божої. Засуджені беруть участь у богослужіннях, які відправляються кожної неділі та по великих святах, а також приступати до Святих Тайн Сповіді та Причастя. Є і такі, які тут охрещуються, бо на волі були далеко від Бога.  Саме з ініціативи о. Олексія були започатковані подібні візити в установу з нагоди Дня матері. Прикладом толерантного ставлення та християнської співпраці є служіння представників й інших церков та деномінацій у цій колонії.






Далі гості відвідали їдальню установи, ознайомилися з меню та спробували смачний обід. Адміністрацією було надано можливість побачити медичну частину, банно-пральний комбінат, психологічний центр, вечірню школу, професійно – технічне училище, а також виставку продукції, що виготовляють на підприємстві колонії. На завершення вокально-інструментальний ансамбль засуджених подарував присутнім концертний виступ.
 
Гості висловили щирі слова вдячності керівництву управління та колонії за їхню наполегливу працю у забезпеченні людяних умов утримання засуджених та за організований захід.
 
Використані світлини ДПтС України.

Немає коментарів:

Дописати коментар