Шукати в цьому блозі

понеділок, 3 вересня 2012 р.

3 вересня в кримінально-виконавчих установах України до навчання приступило понад 12 тисяч наших співгромадян.


1 вересня 2012 року в кримінально-виконавчих установах України до навчання за партами приступило понад 12 тисяч наших співгромадян: близько 1,3 тисяч з них - неповнолітні, понад 8 тисяч - навчаються у ПТУ. В СІЗО Львова, Києва, Івано-Франківська, Чернігова, Чорткова, Ужгорода та у виховних колоніях у Прилуках, Бережанах та Самборі наші капелани благословили учителів і учнів на новий навчальний рік. У викладанні основ Християнської етики для неповнолітніх правопорушників беруть участь священики та катехити.

День Знань у Київському слідчому ізоляторі.

У класах філіалу Київської вечірньої загальноосвітньої школи № 1 при Київському слідчому ізоляторі управління ДПтС України у Києві та Київській області близько 40 осіб, взятих під варту та засуджених мають змогу здобувати середню освіту у 9, 10, 11 класах. Педагогічні працівники надають їм ґрунтовні знання, виховують у них любов до України, її народу. Школа дає новий поштовх тим, хто оступився і хоче віднайти себе у цьому житті. Ув’язенені та засуджені мають змогу підвищити свій загальноосвітній рівень незалежно від віку.

На Святі Знань були присутні начальник відділу департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Сергій Дятленко, заступник начальника управління ДПтС України в м. Києві та Київській області Сергій Стретович, ієрей Костянтин Пантелей, керівник відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України та інші. 
Багато теплих слів та побажань було висловлено на адресу учнів. Заступник директора школи Інна Миколаївна Верікас привітала всіх учнів школи та висловила сподівання на тісну та плідну співпрацю вчительського та учнівського колективу, побажала хлопцям та дівчатам успіхів у навчанні та духовного зростання. 

У своєму виступі Сергій Миколайович Дятленко побажав всім учням здоров’я, наполегливо та самовіддано вчитися, в повній мірі використати шанс стати освіченими людьми, гідними членами суспільства. Вчителям подякував за щоденну кропітку працю, побажав терпіння й наснаги. 

Особливо зворушливим був виступ ієрея Костянтина Пантелея, він благословив вчителів та учнів на початок навчального року та подарував біблійний атлас і канцелярське приладдя. 

Закінчилася урочиста лінійка переливами першого шкільного дзвоника, який запросив учнів на перший в цьому навчальному році урок.
 

Середня освіта у нашій країні є обов'язковою. І це надзвичайно добре, що громадяни України, які в силу різних життєвих обставин скоїли злочини, мають змогу навчатися і отримувати атестат про закінчення освіти, який, безумовно, стане їм у нагоді в подальшому житті

Немає коментарів:

Дописати коментар