Шукати в цьому блозі

понеділок, 24 вересня 2012 р.

Хрест – наше спасіння.

23 вересня 2012 року, у Неділю перед Воздвиженням Чесного Хреста у каплиці Збаразької ВК №63 засуджені жінки Міжобласної спеціалізованої туберкульозної лікарні мали змогу приступити до Тайни Сповіді і Святого причастя.

Тут відбувають покарання люди, яким найбільш потрібне Боже Милосердя і Господнє прощення. За час перебування тут вони мають час, щоб переосмислити своє життя, покаятись і навернутися на правильний шлях. З допомогою в’язничного капелана отця Омеляна Колодчака і волонтера Світлани Довгополої жінки можуть більше дізнатися про Бога і Святі Таїнства. Одна засуджена виявила бажання охреститися. «Народившись в Росії , в родині членів Компартії,- розказує засмучено охрещена Наталя, – я не була охрещена в дитячому віці, і ніколи в дитинстві не чула про Бога, можливо те привело мене сюди. Тепер почувши, що хрещення необхідне для спасіння, вирішила охреститись». Таїнство Хрещення здійснив отець Омелян Колодчак. Співслужив з ним отець Григорій Хома, який здійснив Святу Тайну Сповіді. Для засуджених був відправлений Молебень до Серця Христового. «Я зичу вам через силу Святого Причастя, Хреста Животворящого і Серця Христового – Символу Божої Любові, – зазначив отець Омелян, – полегшення в душах ваших, і відчувати завжди Господню присутність.» Усі жінки отримали образки Божого Милосердя.


Дуже часто у повсякденному житті хрест ми порівнюємо з якимось тягарем і переживанням і не замислюємося, що хрест – є даром Божої любові до людей, надією на спасіння душі і воскресіння для майбутнього життя. Цього тижня ми святкуємо Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Це день, коли цариця Олена віднайшла Хрест Господній і ще два хрести. Того часу біля цього місця проходила похоронна процесія, вирішили щоб переконатись в тому який хрест Ісуса, по черзі прикладали знайдені хрести до померлої. Третій хрест, який приклали до померлої повертає їй життя, вона воскресла. Тоді зрозуміли, що це є хрест Ісуса. Подія привернула увагу місцевих жителів, всі хотіли приступити і поклонитись Животворящому Хресту. Після цього Воздвиження багато юдеїв хрестилось. Від того часу Хрест стає символом та джерелом благодаті тому, що безмежне смирення Бога і любов до нас найбільше проявились під час страждань Спасителя на Хресті.

Надія Тхір  (стаття в "Народному слові")

Немає коментарів:

Дописати коментар