Шукати в цьому блозі

середу, 14 листопада 2012 р.

Хроніка осіннього капеланського служіння в Донецьку.

До початку вересня у примішенні СІЗО №5, що у м. Донецьк о. Василь Пантелюк, капелан тюремного служіння Донецько-Харківського екзархату УГКЦ, поблагословив початок нового навчального року у школі для неповнолітніх-ув'язнених. Як розповів о. Василь, разом з усіма предметами учні будуть вивчати і християнську етику. Священик поблаголословив усіх святою водою і роздав подарунки-канцелярське приладдя.

Трохи згодом, 18 жовтня, довічно ув'язнений Леонід, що відбуває термін покарання у донецькому СІЗО №5, прийняв Таїнство Хрещення і Миропомазання. За словами о. Василя, Леонід виявив бажання охреститися, тому священик уділив йому Таїнство Хрещення у присутності психолога п. Дениса Ломакіна, який працює із ним. Крім цього, 18 по 25 жовтня 2012 року п. Світлана Віхтинська із БФ "Карітас-Донецьк" прочитала курс тренінгів присвячених профілактиці СНІДУ, запобіганню насильства, наркотичної та алкогольної залежностей у СІЗО для неповнолітніх.
 
3 листопада у 124-й тюремній колонії м. Донецьк, в каплиці Святого Миколая відбулося свято Біблії. О. Василь Пантелюк, капелан в’язничного служіння УГКЦ, звернувся до в’язнів наголошуючи, що автором Біблії є Сам Господь-Бог. "Через Біблію Господь доносить Свою науку до нас", - сказав о. Василь. Потім відбулася невелике святкування під час якого о. Василь та Микола Паламарчук, катехит, поспілкувалися із в’язнями.
Прес-служба Донецько-Харківського екзархату УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар