Шукати в цьому блозі

четвер, 24 січня 2013 р.

На свято Водохрещення працівники Долинського ВЦ-118, що на Івано-Франківщині, відвідали Гошівський монастир.

19 січня 2013 року працівники Долинського виправного центру (№ 118 ) відвідали одну з найбільших святинь Західної України – греко-католицький монастир на Ясній горі в Гошеві, який знаходиться всього в кількох хвилинах їзди від Долини.

Гошів – одне із кращих сіл галицького підгір’я. Засноване у сиву давнину біля тракту зі Львова на Гуцульщину й Буковину. На вершині гори над урвищем височить, сіяючи позолоченою банею, над якою пнеться ввись великий хрест, мурована церква Преображення Господнього. Тут ось уже п’яте століття знаходиться монастир отців Василіан. Саме завдяки цьому монастирю і Чудотворній іконі Ясна Гора в Гошеві стала широковідома в Галичині та за її межами.

Важко знайти людину, яка б не чула про цей осередок особливої любові та милосердя. Ясна Гора – це святиня нашого українського народу. Тут Мати Божа сяє, просвічує, потішає своїми щедрими ласками. Із цього святого місця Вона благословить увесь народ, кожного, хто приходить сюди з болем у серці. Тут народ черпає силу для того, щоб зносити тягарі життя, обновлюється на душі у святих Тайнах Сповіді і Причастя, духовно збагачується прецінними скарбами і наснагами Божих ласк.

У день Водохреща, які б не були сильні морози тут з’їжджаються люди не тільки з різних куточків рідного краю, але й з близького та далекого зарубіжжя. І цього року, не змінюючи традицій, монахами Гошівського монастиря та священнослужителями з ближніх сіл було освячено воду на річці Лужанка, яка протікає в підніжжі Ясної Гори. Після освячення миряни, які тут зібралися, наповнювали свої глечики водою, щоб зберігати весь рік, адже вона має цілющу силу, яка лікує не лише тілесні хвороби, а й допомагає затягнутися душевні рани.

Немає коментарів:

Дописати коментар