Шукати в цьому блозі

четвер, 10 січня 2013 р.

Святкові заходи Різдва Христового в установах виконання покарань Івано-Франківщини.

Світле, величне свято Різдва Христового з нетерпінням чекають та з радістю зустрічають усі християни світу. Настання Різдва, як символ народження життя, несе із собою віру, надію і любов, нові сподівання на краще майбутнє. Не всі, волею долі, можуть зустріти це свято в родинному колі. Далеко від рідних і близьких, за колючим дротом відзначають Різдво засуджені.

З нагоди Різдвяних свят адміністрації установ виконання покарань та слідчого ізолятора управління ДПтС України в Івано-Франівській області організували проведення цілого ряду святкових дійств.
У ці дні установи відвідали священики української греко-католицької церкви та української православної церкви, які провели святкові богослужіння. Помолитись у світлу мить Різдва зібралося понад 1100 засуджених. Засуджені мали змогу очиститися, пройшовши таїнство сповіді та причастя.
На Свят-вечір, 6 січня, обслуговуючий персонал установ виконання покарань приготував засудженим кутю і смачну святкову вечерю.
Окрасою святкувань став театральний виступ про народження маленького Ісуса Христа – святкового вертепу “Різдвяні візерунки” з програмою засуджених. “…Пахне сіном і кутею, сяє зірка, сніг скрипить, і колядка над землею з білим ангелом летить…”. Це було неповторне, вражаюче і захоплююче дійство на протязі усіх Різдвяних свят.

Прес-служба управління ДПтС України в Івано-Франківській області

Немає коментарів:

Дописати коментар