Шукати в цьому блозі

суботу, 26 січня 2013 р.

В Івано-Франківському слідчому ізоляторі відбувся захід до Дня Соборності України для неповнолітніх ув’язнених.

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.


З нагоди Дня Соборності та Свободи України, 94-ї річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в Івано-Франківському слідчому ізоляторі проведено тематичну лекцію для неповнолітніх ув’язнених. Сестра Мирянського Чину Св. Василя Великого Марія Голомідова розповіла присутнім про тернистий шлях України до соборності, процеси державотворення та формування територій української незалежної держави, політичні сили у боротьбі за владу в роки української революції (1917-1921рр.).

Також, Марія Голомідова зазначила, що однією з найяскравіших подій в ході руху за відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї став "живий ланцюжок” між Києвом та Львовом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, як символ існування єдиної, соборної України.
Іван Гурик, заступник начальника Івано-Франківського слідчого ізолятора

Немає коментарів:

Дописати коментар