Шукати в цьому блозі

понеділок, 11 лютого 2013 р.

Через очищення душі - до оздоровлення тіла.

Щороку 10 лютого відзначається Всесвітній День хворого. Варто пам'ятати про тих, хто оступився десь в житті, і відбуває покарання у виправних колоніях, а особливо тих, хто несе тягар хвороби душі і тіла.


У Збаразькій ВК-63 розташована міжобласна протитуберкульозна лікарня, куди  направляються для лікування  засуджені жінки з установ виконання покарань усієї держави. Та інколи біль, що гнітить душу, набагато важчий ніж тілесний. Тоді на допомогу приходить молитва і щире покаяння. Розкаятись, очистити свою душу у Тайні Сповіді і Святого Причастя, а також ті, хто не були охрещені - прийняти Таїнство Хрещення, мають змогу жінки, що перебувають на лікуванні у міжобласній протитуберкульозній лікарні. Завдяки постійній опіці над ними в'язничного капелана - отця Омеляна Колодчака і волонтера - Світлани Довгополої, засуджені жінки можуть наблизитись до Бога.

Так і напередодні Дня хворого, у цей Рік віри, ще одна засуджена виявила бажання охреститися. Жанна знаходиться зараз тут на лікуванні, родом з Умані, в дитинстві не була охрещеною і про Бога в її сім'ї ніколи не говорили. Часто це приводить до такого скаліченого життя. Але жінка, слухаючи про інше життя, життя з Богом у серці вирішила охреститися і змінитися, почати все з чистого, як біла крижма, аркуша. Цього дня і інші засуджені приступили до Святої Сповіді і Причастя, щоб очистити душу від гріхів, зміцнитися у вірі, і через молитву попросити оздоровлення тілесного. Після відправленого Молебню до Пресвятої Богородиці, отець Омелян привітав охрещену Жанну, побажав її опіки Божої Матері і Милосердного Господа. Всі присутні отримали образочки і священиче благословення.

Надія Тхір.

Немає коментарів:

Дописати коментар