Шукати в цьому блозі

понеділок, 4 лютого 2013 р.

Капелани УГКЦ були відмічені за активну співпрацю з Управлінням ДПтСУ у Чернігівській області.

1 лютого 2013 року керівництво Управління Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області запросило представників громадських та релігійних організацій, які співпрацюють з установами Чернігівської області на традиційну спільну нараду. У засіданні брали участь представники 18 релігійних та 3 громадських організацій. Серед них також і керівник Комісії пенітенціарного душпастирства УГКЦ Київської архиєпархії ієромонах Віталій (Котик), ЧНІ, та сестра Оксана (Пелех), ЗНІ. Чернігівському Управлінню ДПтСУ найбільш успішно вдається забезпечувати права в'язнів на релігійну опіку, даючи можливість для служіння християн усіх Церков і деномінацій.

Було відмічено працю наших капеланів у жіночій ВК № 44, Чернігівському СІЗО та Прилуцькій виховній колонії. З неповнолітніми часто зустрічаються волонтери пенітенціарного душпастирства, священики і семінаристи, застосовуючи різноманітні форми виховної праці. Було відмічено о. Романа Пушку, що ініціював також працю не лише з неповнолітніми, але і з персоналом виховної колонії. Принагідно о. Віталій також відвідує в'язнів у Домницькому ВЦ № 135, Менській ВК № 91, Новгород-Сіверській установі № 31. Опікою користуються усі категорії в'язнів, навіть засуджені на довічне ув'язнення. Окрім того було згадано про організацію двох прощ за сприянням Української Греко-Католицької Церкви для співробітників установ разом з родинами, завдяки чому у службовців ДПтС з'явилася власна хоругва з гаслом «Справедливість, Віра, Милосердя!», освячена в Уневі 2011 року. Від 2011 року розпочалася праця реабілітації для жінок після відбуття терміну, яку ведуть Редемптористки - сестри (місіонерки) Згромадження Найсвятішого Ізбавителя.

Начальник управління Олександр Доробалюк у своїй промові наголосив: «За моїм глибоким переконанням, дуже важливе місце у духовному відродженні громадян, які вчинили злочин, відіграють громадські та релігійні організації, які спонукають засуджених до примирення з Богом та суспільством».

Гості отримали документи домовленостей щодо нормального врегульованого відвідання установ виконання покарань та погодились провести наступну зустріч через півроку, щоб розповісти про свої досягнення на важливій ниві духовного впливу на засуджених. А начальник управління ДПтС України в Чернігівській області вручив грамоти найбільш активним представникам організацій за важливі досягнення та корисну співпрацю.

Використані фотоматеріали Управління ДПтС у Чернігівській області.

Немає коментарів:

Дописати коментар