Шукати в цьому блозі

четвер, 6 червня 2013 р.

Завершилося 55-е ювілейне Міжнародне військове паломництво до Люрду.

2 червня 2013 року у храмі св. Архистратига Михаїла, що при Академії Сухопутних військ України ім. Петра Сагайдачного, подячною Літургією завершилося 55-е ювілейне Міжнародне військове паломництво до Люрду. Духовний голова делегації Владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур, подякував усім учасникам 2-тижневого паломництва та побажав кожному, щоб його життя від сьогодні надихалося тим духом паломництва, який кожен понесе з собою до своїх домівок.
 
У молитві взяла участь офіційна делегація Міністерства оборони України у складі 102 представників, представники внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Державної пенітенціарної служби, Державної прикордонної служби, курсанти Львівської академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного Збройних Сил України та керівництво Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України.
 
Нагадаємо, що військова делегація 18 травня відправилася з України, прямуючи через українські осередки у Мюнхені, Римі, Люрді та інших місцевостях, де є чисельна українська громада. Кульмінаційними точками стали заходи паломництва у Люрді, а також відвідини Ватикану та аудієнція у Папи Римського Франциска. Папа привітав паломників українською мовою, відзначивши присутність офіційної військової делегації, що прямувала з Люрду.
 
 
"Надзвичайно вразив дух паломництва, який творили усі, хто був навколо протягом цієї подорожі. Приємно здивувала витримка прочан та водіїв, з якими ми подолали довгий шлях до Люрду на міжнародне військове паломництво та до Риму на аудієнцію до Папи Римського Франциска. Це паломництво дала мені багато тем для роздумів, внутрішньої застанови. Велика подяка Владиці Михаїлу (Колтуну) та священикам, що супроводжували нас під час цієї молитовної поїздки", - з відгуку паломниці Галини Дигас.
 

Прес-служба Департаменту капеланства
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар