Шукати в цьому блозі

середу, 12 червня 2013 р.

Знайомство зі служінням реабілітації.

12 червня 2013 року на запрошення Відділу соціальної праці Всеукраїнського Союзу Церков Християн Віри Євангельської у складі міжконфесійної групи ієрей Костянтин Пантелей та волонтер Наталія Кужельна взяли участь в ознайомленні з діяльністю реабілітаційного центру Церкви «Скинія», що розташовано в селі Почуйки Житомирської області.

Наталя - студентка Києво-Могилянської Академії, що здобуває ступень спеціаліста із соціальної праці, зацікавлена у вивченні досвіду соціальної реадаптації людей, що приходять до центру. Це служіння - важливе покликання для Церкви і суспільства.

Наталя розповіла: "Нещодавно я мала досвід знайомства з життям жіночого центру реадаптації, що провадиться нашою церквою. Цікаво було порівняти й збагатитися розумінням специфіки цього служіння. Тут більшість підопічних центру – чоловіки і жінки, що
звільнилися з виправних колоній. Близько 80 людей, більшість яких були узалежнені, проходять реабілітацію в чотири етапи. На території центру створені умови для перебування матерів з дітьми. У центрі життя впорядковане і розвиває почуття відповідальності за себе та за життя спільноти. Головне, звичайно, молитва і праця! Нарешті, колишні підопічні самі потім стають здатними послужити іншим. Працюють, створюють родини, народжують і виховують дітей, служать. Це змогли побачити усі учасники поїздки до с. Почуйки - працівники ДПтС, члени Мжконфесійної місії тюремного служіння, соціально-відповідальні бізнесмени і правозахисники."


Християнська співпраця для потреб людей, що потрапили у скрутні життєві обставини є місцем зустрічі служінь різних церков, що дає можливість переживати спільність та отримувати взаємну підтримку.


Немає коментарів:

Дописати коментар