Шукати в цьому блозі

неділю, 2 червня 2013 р.

Хоругва Державної пенітенціарної служби побувала у Люрді та в Римі.

У складі прочан українських військовиків молилися у Люрді та в соборі Святої Софії в Римі працівники Державної пенітенціарної служби України. Очолює групу паломників ДПтС україни заступник Голови профспілки пенітенціарних службовців підполковник вн. сл. Мирослав Демків.

29 травня 2013 року українська делегація військовиків, повертаючись із 55-го ювілейного Міжнародного військового паломництва до Люрда, прибула до Вічного міста, де разом із владикою Михайлом (Колтуном), керівником Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, взяла участь у загальній аудієнції зі Святішим Отцем. Папа Франциск, несподівано промовляючи українською мовою, привітав делегацію військових християнським привітом «Слава Ісусу Христу!»
 
 
На завершення паломництва прочани відвідали собор Святої Софії в Римі, де їх зустрів владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор, та очолив Божественну Літургію. З ним співслужили: владика Михайло; прот. Ігор Гаврилів, декан Кримського деканату; о. Любомир Яворський, заступник керівника Відділу Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур; о. Іван Стефурак, секретар Апостольського візитатора; о. Петро Хмара; та о. Фаустин Кушнір, OF, священик Римо-Католицької Церкви в Україні.
 
 
Під час проповіді владика Діонісій закликав військових завжди у своєму нелегкому служінні покладатися на волю Божу: «Віддаючи себе повністю на волю Божу, ви не власною силою, не силою зброї, а силою Всевишнього виконуватимете свій уряд. А уряд, як на цьому дуже часто наголошує Папа Франциск, якого ви нещодавно бачили, полягає у служінні ближньому. Ваше ж служіння по-особливому має нести спокій і мир у суспільстві. Недарма у Нагірній проповіді Христос називає тих, хто творить мир, своїми синами, робить це за їхній подвиг і велич їхньої нагороди».
 
 
Під час Літургії військові численно приступили до святих таїнств Покаяння та Євхаристії. На завершення владика Діонісій вручив усім присутнім пропам’ятні іконки з молитвою «Цілковите віддання себе Богові», рекомендуючи її як засіб подолання труднощів у виконанні обов’язків, поставлених перед ними суспільством. А військові на чолі з владикою Михайлом подарували владиці Діонісію військовий сувенір.
 
Прес-служба УГКЦ в Італії
 

Немає коментарів:

Дописати коментар