Шукати в цьому блозі

понеділок, 10 червня 2013 р.

На Львівщині на запрошення Міжконфесійної Християнської Місії відбулися благодійні концерти фінської співачки Ніни Астром.

Нещодавно на запрошеня  Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі»  відбулися благодійні концерти співачки, учасниці Міжнародного конкурсу «Євробачення 2000» Ніни Астром (Nina Åström) для засуджених та персоналу Державної пенітенціарної служби України.

5 чевня 2013 року відбувся концерт Ніни Астром у Миколаївській виправній колонії
(№50), де капеланом близько 10 років служить о. Ігор Ількв. У складі предстанвиків місії він привітав шановну гостю й промовив слово до засуджених. На думку о. Ігоря спільне свідчення християн має велику силу для в'язнів. В'язничне служіння носить характер особистий: сам на сам священик і в'язень. На творчу зустріч зі співачкою зібралася уся колонія. І це дало добру нагоду для євангелізації.
В подорож Ніна Астром взяла мінімум необхідних речей. Апаратуру та переїзд забезпечували на місцях силами церков. У перервах між піснями Ніна спілкувалася із засудженими, допомагаючи розкрити зміст кожного свого музичного твору. Слухачі  винятково добре реагували на виступи співачки: щиро слухали і сприймали те, як вона спілкувалася з ними, хоча й через перекладача. Зали під час концертів вміщали по півтисячі і більше людей.

Ніна розпочала таке служіння понад 22 роки тому. “Я дуже рада,— каже співачка, — що є таке служіння, і що я на своєму місці, адже можу хоч трішечки вплинути на слухачів, допомогти і, може, щось змінити. Адже я, проповідуючи Христа, закликаю відкрити серце для Бога, і якщо людина це зробить, то зміниться її життя, вчинки”. На запитання, чому вона їде у в’язниці, співачка відповідає, що в колоніях перебувають прості люди, які потребують Господа і Його турботи. І вона зрозуміла, що може бути частинкою великої праці, може допомагати людям ставати на правильний шлях.

У виправних закладах України вона побувала втретє. “Україна - незвичайна держава! - казала співачка у перерві між піснями, -  Цього разу я побувала у Львівській та Івано-Франківській областях. Для мене це новий досвід. Серця відкриті до того послання, яке ми несемо, і здається, що люди хочуть це чути і сприймати. Мене дуже гарно приймали. Там ведеться служіння, і є багато християн. А це має великий вплив на атмосферу у самому закладі. Там є люди, які змінилися, мені було з ними легко працювати.”
 

Немає коментарів:

Дописати коментар