Шукати в цьому блозі

неділю, 14 липня 2013 р.

Прес-анонс. В Одесі відбудеться презентація виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ
ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ВИСТАВКИ-КОНКУРСУ
ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА В'ЯЗНІВ
«ПЕРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЬОЮ ЛЮБОВ’Ю»

До ювілею Хрещення Русі-України

16 липня 2013 о 15:00 у приміщенні Одеської кірхи (Центрального Лютеранського Катедрального Собору України Св. Павла) за адресою вул. Новосельського 68, відбудеться презентація виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов'ю». На презентації буде представлено етапи підготовки конкурсу та соціальні аспекти цієї мистецької події, яка проходитиме у Києві у Музеї Івана Гончара у серпні 2013 р. Запрошені масмедіа, представники міської державної адміністрації, громадськості міста,  обласного управління Державної пенітенціарної служби України, Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі»,.

 «Через образотворче мистецтво відбувається найбільш людяний діалог громадянського суспільства для подолання мурів відчуження і для щирого порозуміння, – ділиться один з організаторів конкурсу тюремний капелан Костянтин Пантелей,  – такі події здатні змінити суспільство накраще, починаючи від нас самих.»

У світі понад 10 млн. в’язнів. Україна на 11 місці за абсолютною кількістю позбавлених волі у світі та на 2 місці в Європі. Презентація проводиться з метою широкого інформування про майбутню виставку-конкурс та про важливість процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. У соборі при нагоді цього інформаційного заходу будуть експоновані деякі твори в'язнів з різних країн світу з Віденського міжнародного конкурсу 2009 року.

Організатори:

Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви
Благодійний Фонд «Карітас-Київ»,
Державна пенітенціарна служба України,
Фонд Андрея Шептицького,
Національна Спілка художників України,
Музей Івана Гончара

Відповідальна особа:

ієрей Костянтин Пантелей,
моб. 098 422 9 221
моб. 097 151 64 35
e-mail: panteley@ukr.net


Немає коментарів:

Дописати коментар