Шукати в цьому блозі

середу, 16 жовтня 2013 р.

У Коломийській ВК 41 священики, освітяни, лікарі, депутати і в’язні провели спортивні змагання.

Спортивний турнір провели 15 жовтня і приурочили до 71-ї річниці створення УПА. Змагання розпочали на спортивному майданчику Коломийської виправної колонії №41 державним гімном і підняттям прапора. Шість команд, а це: священики Отинійського деканату Коломийсько-Чернівецької єпархії, вчителі районного управління освіти, лікарі, депутати Коломийської районної ради, в’язні та працівники ВК-41 розпочали завзяту боротьбу за перемогу.


Заходи розпочалися з молебня в церкві Преображення Господнього за участю владики Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Василя Івасюка та капелана отця Олексія Куйбіди. З привітальним словом до присутніх звернувся Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Кир Василій (Івасюк). “Нашим спільним завданням є не перемогти один одного, а показати пошану і людську солідарність, добрий приклад до наслідування”, - сказав Архієрей. До присутніх також звернувся Богдан Болюк, голова райради. Виступили також заступник голови Коломийської РДА Ярослав Мочернюк, начальник Коломийського міськрайонного управління юстиції Володимир Дутчак, начальник управління освіти, молоді та спорту Коломийської РДА Ігор Мартинюк, начальник установи Ігор Туркалевич, провідний тренер шахового відділення Коломийського ДЮСШ № 2 Михайло Шукайлик і, як годиться, побажали їм чесної гри та справедливої перемоги.

Загальноколонійська спартакіада включала змагання з волейболу, шахів, настільного тенісу, перетягування канату та гирьового спорту. Змагання проходили динамічно та цікаво. У безкомпромісній та насиченій боротьбі результати передбачити було складно.











За доброю традицією, яка не перший рік існує в колонії, у турнірі з волейболу взяли участь команди працівників установи, священнослужителів УГКЦ, районної ради, управління освіти, молоді та спорту Коломийської РДА, Коломийської ЦРЛ та засуджених. Цього року переможцем гри у волейбол стала команда представників Коломийської районної ради.

Для засуджених були ще організовані змагання по шахах, перетягування канату і підняття гирі. У зв’язку з погодними умовами, почався дощ, волейбольний турнір продовжили у приміщенні спорткомплексу по вулиці Довбуша, де перемогу святкували депутати. Друге місце здобули вчителі, треті священики. Владика Василій вручав переможцям пам’ятні грамоти і дарунки.

На завершення Єпископ відзначив, що всі ми є перш за все людьми, які через спортивні змагання почувалися однією командою і проявили справу милосердя по відношенню до ув’язнених. Цей суспільний захід є продовженням справи світлої пам'яті владики Миколая Сімкайла.

Автор: о. В. Перцович, прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Немає коментарів:

Дописати коментар