Шукати в цьому блозі

вівторок, 19 листопада 2013 р.

Відбувся VIII з'їзд в'язничних капеланів УГКЦ

18 - 20 листопада 2013 року за участю керівника Департаменту душпастирства у силових структурах України преосвященнішого Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського, відбувся VIII з'їзд в'язничних капеланів Української Греко-Католицької Церкви. Єпархіальні представники пенітенціарного душпастирства зібралися у реколекційному домі Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На зустрічі священики підсумували події року, поділилися досвідом, обговорили проблему формування корпусу капеланів та волонтерів, а також отримали навчання з предмету «Пастирська психологія пенітенціарного служіння», яке провів ієрей Олег Сподар, докторант психології, викладач Дрогобицької духовної семінарії. 

З цікавістю отці вислухали доповіді єпархіальних капеланів про заходи, які вдалося організувати протягом останнього року служіння. Також інформацію учасників міжнародного навчання католицького душпастирства у Попово під Варшавою, яке відбулося у жовтні. Другий день капелани присвятили питанням впровадження капеланства на законодавчому рівні. Про особливості Проекту Закону України щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України доповів о. Костянтин Пантелей. Офіційне впровадження капеланства ставить окремі вимоги як до священиків, так і до душпастирських структур у єпархіях. Важливою рисою сучасної підготовки капеланів є етика міжконфесійних відносин.
 
Подалі торкнулися проблеми професійної підготовки та утримання капеланів. На завершення конференції 20 листопада був проведений круглий стіл, присвячений заходам проголошення Василя Величковського покровителем пенітенціарного душпастирства, що відбудеться у Києві в лютому 2014 року, а також формуванню пропозицій для Синоду. Капелани роз'їхалися до своїх домівок сповнені нових задумів та перспектив служіння.



Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар