Шукати в цьому блозі

четвер, 28 листопада 2013 р.

Прес-анонс

ВІДКРИТТЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПЕРЕСУВНОЇ ВИСТАВКИ

ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА В'ЯЗНІВ
«ПЕРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЬОЮ ЛЮБОВ’Ю»
(м. Черкаси)

 До Дня Порозуміння з Людьми Що Живуть з ВІЛ/СНІД

1 грудня – День порозуміння з ВІЛ – інфікованими “ Вони теж мріють про щастя ” ВІЛ – інфікована людина згодом стає жертвою хвороби СНІД, але вона роками може жити повноцінним життям і треба цінувати кожний день. ВІЛ – вірус імунодефіциту людини, СНІД – синдром набутого імунного дефіциту. У світі зараз інфіковано ВІЛ приблизно 50 мільйонів людей. Завдяки застосуванню спеціальних дорогих ліків смертність від СНІДу знижується приблизно на 70%. Налякані тим, що вилікуватися від СНІДу зараз неможливо, люди уникають спілкування з ВІЛ – інфікованими людьми навіть тоді, коли ще і проявів хвороби немає.
В цьому році, організатори Акції вирішили провести ії не звичному для щорічної події  форматі.

ВІЛ інфекція  швидко і тяжко, вражає в'язниці. Не дивлячись на те, що більша кількість ув’язнених живуть з ВІЛ/СНІД у в'язниці та інфікуються вони до того, як потрапляють в МПВ. Саме з цієї причини виникають складності в МПВ у осіб, які потрапляють в виправні колонії області не обстеженими на ВІЛ -інфекції.

Отож, 29 листопада об 12.00 у Черкаському художньому музеєві (за адресою  м. Черкаси, вул. Хрещатик, 259) відбудеться відкриття експозиції мистецтва малолітніх ув’язнених  «Переображення Господньою Любов'ю».

Мета виставки – посприяти суспільному діалогу та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі та сформувати толерантне ставлення до малолітніх ув’язнених та ВІЛ позитивних осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі. Експозиція включає в себе 112 творів, переданих з пенітенціарних установ України. У відкритті виставки  братимуть участь представники Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області, ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця», Кримінально-виконавча інспекція в Черкаській області, Черкаський художній музей, представники ЦСССМ в м. Черкаси, неурядові організації,  ЗМІ.

Цей захід із важливим соціальним звучанням сприяє розвитку розуміння суті пенітенціарного служіння. З огляду на великий соціально-виховний вплив цієї події, у підготовці творів до експозиції були залучені умовно засуджені особи, що знаходяться під обліком КВІ Управління ДПтС України у Черкаській області.

Довідково: Після завершення мистецького конкурсу у вересні 2013 року розпочався тур пересувної виставки «Переображення Господньою Любов’ю» містами України. Твори образотворчого і прикладного мистецтва в’язнів вже побачили у Києві та Чернігові. Експозиція у Черкаському художньому музеї триватиме до 15 грудня та за задумом організаторів побуває у більшості обласних центрах України.

Організатори:

Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви,
 Управління Державної Пенітенціарної служби України в Черкаській області,
Кримінально-виконавча інспекція в Черкаській області,
ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця»,
Фонд Андрея Шептицького,
Національна Спілка художників України,
Черкаський художній музей.


Відповідальні особи:

 ієрей Костянтин Пантелей, моб. 097 151 64 35, e-mail: panteley@ukr.net

        ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Головко Сергій – 063 142-33-25

Немає коментарів:

Дописати коментар