Шукати в цьому блозі

суботу, 1 березня 2014 р.

Злочинці повинні бути законно покарані, проте для них потрібно бажати не помсти, а навернення і розкаяння, – УГКЦ про вбивства на Майдані.

Останні події на Майдані сколихнули всю Україну. Понад 80 хлопців полягло під кулями снайперів у боротьбі з режимом. Чимало людей зараз прагне помсти та палає ненавистю до силовиків.
 
Безумовно, злочинці повинні бути покарані, однак варто втамувати свій гнів, щоб не допустити ще однієї кривавої розправи.
«Погляд» поспілкувався з речником Української Греко-Католицької Церкви о. Ігорем Яцівим та поцікавився релігійним бачення протистояння в Києві.
 
«Кожен злочин має бути покараним. Про це вчить і церковний закон, і державний. Але кара повинна бути справедливою, у рамках обох законів», – коментує о. Ігор Яців. До того ж покарання має буди пенітенціарним, щоб не тільки покарати, а й зробити так, аби людина усвідомила, що вона робила зло і розкаялася. Він додає, що в жодному разі не можна допустити самосуду, адже тоді і ми самі перетворюємося на злочинців.
 
Отець Ігор наголошує, що ми повинні дати можливість покаятися, адже кожен із нас грішний і очікує на милосердя Господа: «Пробачити – це означає, що я не маю до тієї людини ненависті, я не маю бажання відімстити їй будь-якою ціною, я залишаюся людиною, яка милосердиться, яка бажає кривднику розкаяння і спасіння, але все ж злочинець повинен понести відповідне покарання за свої дії».
 

Священик наголошує, що найлегше є судити, однак ми також грішники і сподіваємося від Господа милосердя. Потрібно чинити за цим прикладом і бажати своїм кривдникам навернення і розкаяння.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар