Шукати в цьому блозі

понеділок, 3 березня 2014 р.

Заява керівництва ДПтС.

ДЕРЖАВНА ПЕНІТЕНЦІАРНА СЛУЖБА
04050 , м. Київ, вул. Мельникова, 81

03.03.2014

Відбулося втручання у службову діяльність працівника правоохоронного органу

Сьогодні, 3 березня 2014 року, орієнтовно о 9 годині ранку близько 50-ти осіб в цивільному одязі прибули до адміністративної будівлі управління ДПтС України в АР Крим та м. Севастополі.
До зазначеної групи осіб вийшов для спілкування і з’ясування вимог начальник управління ДПтС України в АР Крим та м. Севастополі генерал-майор внутрішньої служби Олег Гарчу.
Від представників групи осіб вийшов громадянин у супроводженні декількох осіб, який представився помічником з силових питань новообраного голови Ради міністрів АРК Сергія Аксьонова та, прослідувавши до кабінету начальника управління Олега Гарчу, висловили вимогу останньому скласти присягу на відданість кримському народу або написати рапорт про звільнення із займаної посади.
На вимоги представника голови Ради міністрів АРК начальник управління поінформував, що прийняття рішення з його призначення або звільнення з посади належить до компетенції керівництва Державної пенітенціарної служби України, а тому підстав для написання рапорту про звільнення із займаної посади немає. При цьому додав, що відповідно до законодавства він виконує завдання із забезпечення законності під час виконання рішень суду, ізоляції засуджених та забезпечення належного правопорядку на території установ виконання покарань і слідчих ізоляторів.
Отримавши негативну відповідь, представник голови Ради міністрів АРК висловив незаконну вимогу начальнику управління Олегу Гарчу залишити службове приміщення управління, а першому заступнику начальника управління тимчасово взяти на себе виконання обов’язків керівника.
Враховуючи зазначене вище, та для об’єктивного висвітлення стану справ інформуємо, що зазначені вище вимоги групи осіб і громадянина, який за його словами є помічником з силових питань новообраного голови Ради міністрів АРК Сергія Аксьонова, є незаконними та такими, що лежать не в правовому полі, і як наслідок можуть дестабілізувати оперативну ситуацію в пенітенціарних установах в цілому по Україні.
Наголошуємо, що, відповідно до українського законодавства і нормативно-правових актів, основним завданням усіх територіальних органів ДПтС України є виконання рішень судів щодо ізоляції від суспільства осіб, які порушили закони нашої держави та визнані в судовому порядку винними у вчиненні злочинів.
Органи та установи Державної кримінально-виконавчої служби України стоять на захисті спокою та правопорядку усіх законослухняних жителів нашої держави, незалежно від громадянства, національності, віросповідання чи мови спілкування, що наразі є надзвичайно важливим фактором забезпечення стабілізації ситуації в державі.
Пенітенціарна система України є централізованою за формою управління і збалансованою з огляду на необхідність забезпечення функціонування установ виконання покарань усіх рівнів безпеки, чого немає в АР Крим.
Окрім того, інформуємо, що призначення начальника управління та його заступників, а також звільнення їх з посад здійснюється керівництвом Державної пенітенціарної служби України за погодженням із Міністром юстиції України (підпункт 13 пункт у 10 Указу Президента України від 06.04.2011 № 394) та головами місцевих державних адміністрацій (підпункт 3 пункту 2 Указу Президента України від 24.05.2013 № 307).
На даний час легітимним начальником управління ДПтС України в АР Крим та м. Севастополі є генерал-майор внутрішньої служби Олег Гарчу, який сумлінно виконує свій обов’язок та присягу на відданість українському народу.
Прес-служба ДПтС України

Немає коментарів:

Дописати коментар