Шукати в цьому блозі

четвер, 17 квітня 2014 р.

Чистий четвер – вмивання душ і сердець через Святу Тайну Євхаристії і злуку з Євхаристійним Христом у Святому Причасті.

17 квітня у Чистий Четвер жінки, що відбувають покарання у Збаразькій ВК №63, а також хворі жінки тублікарні мали змогу приступити до Великодньої сповіді - наблизитися до Господа через прийняття Його Тіла та Крові і очиститися духовно. "Чистий Четвер, -  звернувся до засуджених отець Омелян, - це день, в який Христос встановив два святих таїнства: Євхаристію і Священство. Під час Таємної вечері Ісус омив ноги своїм учням, що символізувало виявлення любові і смиренності. Христос постає перед нами як той, що служить. Він і сьогодні приходить до вас, щоб очистити ваші душі через Сповідь і Святе Причастя. Він взяв на Себе наші гріхи, гріхи цілого світу, страждав і помер за кожного  з нас, щоб подарувати нам життя вічне."

До Сповіді приступили біля 30 жінок. Перед цим отець Омелян  зачитав вступну молитву перед Сповіддю, а потім волонтер Світлана Довгопола зачитала Іспит сумління за Божими Заповідями, щоб жінки могли краще собі пригадати свої гріхи. Також всі спільно відмовили Вервицю, в дарунок всі отримали вервички і буклети "Моліться вервицю щодня", а також образочки, де Ісус молиться в оливному городі. Після Причастя отець Омелян здійснив індивідуальні молитви над хворими з духовними потребами і помазання святим єлеєм для скріплення миру душі і тіла.

Наостанок отець привітав усіх з Христовим Воскресінням. Побажав їм , щоб як жінок-мироносиць зустрів Ангел біля Господнього гробу зі словами «Не бійтеся…», так і їх світлий Ангел Господній зустрічав після виходу з в’язниці, розв’язав їм узи темряви, просвітлив їх, щоб могли вони зустріти Христа Воскреслого…

Надія Тхір







Немає коментарів:

Дописати коментар