Шукати в цьому блозі

середу, 2 квітня 2014 р.

У Запоріжжі відкрилася Всеукраїнська пересувна виставка «Преображення Господньою любов’ю».


2 квітня 2014 року у приміщенні Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. Горького відбулося відкриття Національної пересувної виставки образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов’ю». У відкритті взяли участь представники управління ДПтС України в Запорізькій області, пенітенціарного душпастирства Української Греко-Католицької Церкви, державні та громадські організації м. Запоріжжя. В еспозиції представлено конкурсні роботи засуджених з установ виконання покарань УДПтС України в Запорізькій області.

Головною метою виставки стало сприяння суспільному діалогу та процесу реінтеграції громадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. 
Всеукраїнська пересувна виставка «Преображення Господньою Любов’ю» у співпраці з Державною пенітенціарною службою України розпочалася у серпні 2013 року та налічує 113 творів. Про особливу соціальну значущисть мистецтва для діалогу про необхідність змін у кримінальному правосудді та у системі виконання покарань до гостей експозиції звернулися співорганізатори експозиції в Запоріжжі:

Інна Степаненко, директор Бібліотеки, заслужений працівник культури України

Валентин Федорченко, начальник сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління ДПтС В Запорізькій області, майор внутрішньої служби

Артур Кучик, керівник пенітенціарного відділу Запорізької обласної філії ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" 

Ірина Гресик, заслужений художник України, Голова обласної філії Національної спілки художників України

ієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України

2 квітня 2014 року перед відкриттям у Запоріжжі Національної пересувної виставки образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов’ю» відбулась визначна подія. За результатами конкурсу, що відбувся в рамках цієї виставки у Києві 19 серпня 2013 року, 1-ше та 4-те місця серед чоловіків на конкурсі здобули засуджені Біленьківської виправної колонії (№99) – Володимир Шампотей та Софіївської виправної колонії (№55) – Роман Захарі. Обидві виправні установи знаходяться в Управлінні Державної пенітенціарної служби України у Запорізькій області. Ранком 2 квітня у Біленьківській виправній колонії (№99) відбулося вручення Володимиру Шампотею, переможцю конкурсу, пам'ятної грамоти і сертифіката про грошову премію. За бажанням автора-переможця премія 5 тис. грн. буде перерахована для підтримки його рідних. Мистецтво має велику роль у діалозі в'язнів із суспільством. Перед засудженими з вітанням виступили капелани пенітенціарного душпастирства о. Костянтин Пантелей та о. Андрій Бухвак.

Окрім цього, 2 квітня в приміщенні Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеці імені Горького спільно з управлінням ДПтС України в Запорізькій області розпочався семінар «Соціальний вимір пенітенціарного служіння». У семінарі беруть участь студенти Класичного Приватного Університету - майбутні правники, також волонтери пенітенціарного душпастиртва УГКЦ з м. Запоріжжя.
Експозиція у Запоріжжі триватиме до 25 квітня 2014 року та, за задумом організаторів, побуває у обласних центрах України.

Фото Прес-служби управління ДПтС України в Запорізькій області.

Немає коментарів:

Дописати коментар