Шукати в цьому блозі

неділю, 20 квітня 2014 р.

Що для в'язня означають вітання «Христос Воскрес!»

Свято Пасхи в установах Управління Державної пенітенціарної служби, які знаходяться в межах Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ.


20 квітня 2014 року в установах та слідчому ізоляторі управління ДПтС України в Тернопільській області відбулося святкування Великодніх свят. Капелани і волонтери Пенітенціарного душпастирства УГКЦ відвідали в'язнів зі святочними богослужбами. На Тернопільщині наші священики опікуються однією установою попереднього ув'язнення у м. Чорткові (о. Андрій Лемчук, о. Євгеній Гаврилишин й о.  Іван Мельник),  жіночими колоніями у Збаражі (о. Омелян Колодчак) та в Бережанах (о. Михайло Бугай), та однією чоловічою колонією у м. Копичинці (о. Ігор Середа).

Капелан Ігор Середа поділився думкою: «Пасха Христова має велике значення, оскільки це свято звіщає надію на спасіння. Також кожен в'язень мріє повернутися до своєї родини, чекає, щоб його прийняли і простили.»

Священнослужителі відслужили Божественну Літургію та освячено паски, які були зібрані в рамках єпархіальної акції «Великодній кошик в’язням». Також, адміністрація установ організовувала для засуджених традиційну святкову трапезу. 


Святкова та світла атмосфера панувала цього дня в установах. Кожен мав змогу відчути себе щасливим, часткою чогось світлого та вічного, підтримувати в собі іскру добра, порозуміння та любові.

Немає коментарів:

Дописати коментар