Шукати в цьому блозі

понеділок, 21 квітня 2014 р.

День Державної пенітенціарної служби України.


22 квітня 2014 року, в апараті Державної пенітенціарної служби України за участю керівництва та персоналу відомства, а також поважних гостей відбулися урочисті збори з нагоди 16-ої річниці з дня утворення центрального органу виконавчої влади з питань виконання покарань. В урочистому засіданні взяв участь ієрей Костянтин Панетлей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

З вітальною промовою до присутніх звернувся Голова Державної пенітенціарної служби
України підполковник внутрішньої служби Сергій Старенький, який подякував персоналу органів і установ за професіоналізм та сумлінне виконання службових обов’язків; ветеранам Державної кримінально-виконавчої служби України – за багаторічну і бездоганну працю, активну життєву позицію задля зміцнення найкращих професійних традицій вітчизняної кримінально-виконавчої системи; громадським та правозахисним організаціям, духовенству – за підтримку та допомогу в нелегкій, але потрібній справі, - поверненні колишніх правопорушників у суспільство законослухняними та повноправними громадянами нашої держави; Уряду та Міністерству юстиції України, представникам міністерств і відомств - за розуміння та підтримку ДПтС України у вирішенні її проблемних питань та допомогу в повсякденній діяльності.

Про актуальність та важливість праці пенітенціаріїв, особливо у досить нелегкий для України період, говорив і Василь Кощинець, який очолював Державний департамент України з питань виконання покарань з 2005 по 2009 рік. Він побажав колективу ДПтС України миру, злагоди, любові та всіх земних благ.

Голова Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби Олег Андрієнко зазначив про досягнення відомства у вирішенні соціально-правових проблем профспілчан, яких наразі нараховується понад 43 тисячі осіб. А його колега, член центрального комітету Федерації профспілок України, Дмитро Коновалов запевнив, що вже у найближчому майбутньому будуть вирішуватися й інші нагальні проблеми, зокрема й ті, які пов’язані з оздоровленням та відпочинком.

Від Української Міжконфесійної Християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» персонал ДПтС привітав представник Української православної церкви Київського патріархату, протоієрей Павло Основенко подякував присутнім за багаторічну співпрацю у питаннях підтримки ув’язнених і засуджених та зазначив, що суть діяльності пенітенціарної служби повністю відповідає її статусу, в основу якого закладено перевиховання людей, які оступилися на життєвому шляху.

Схвально відгукнулася про «гостинність» установ виконання покарань Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська. Вона зазначила, що пенітенціарна система першою продемонструвала відкритість для громадських та правозахисних організацій. Валерія Володимирівна також висловила сподівання щодо подальшої співпраці та користі від розроблених представниками офісу Уповноваженого рекомендацій.

Власними спогадами, досвідом співпраці та міркуваннями про важливість і складність роботи пенітенціаріїв поділилися член Громадської ради при ДПтС України, представник Всеукраїнської громадської організації «Рада юристів України» Олександр Войтенко та президент Міжнародного благодійного фонду «Інше життя» Олена Білашова.

Традиційно, поважні гості завітали на свято не з порожніми руками. На знак пошани та вдячності за співпрацю вони підготували грамоти та пам’ятні подарунки. Окрім того, наказом Голови Державної пенітенціарної служби України багато співробітників відомства нагороджено відомчими відзнаками, присвоєно чергові спеціальні звання.
Святкову атмосферу створили й курсанти Інституту кримінально-виконавчої служби, які підготували святково-показовий виступ, та оркестр Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у м. Києві «Вогнеборець» на чолі з художнім керівником Володимиром Мельником.

Подібні урочистості відбулися цього дня в усіх територіальних органах управління, в яких реалізацію державної політики у сфері виконання покарань забезпечує понад 47 тисяч персоналу органів і установ.

Немає коментарів:

Дописати коментар