Шукати в цьому блозі

вівторок, 29 квітня 2014 р.

Традиційна волонтерська толока відбулася в Любечі.

25 - 27 квітня 2014 року волонтери Пенітенціарного душпастирства УГКЦ побували на Чернігівщині. 25-26 квітня на запрошення о. Віталія Котика, керівника центру соціальної адаптації для жінок, що потрапили у скрутні життєві обставини,  відбулася толока на подвір'ї центру. Протягом Великого посту відбувалася традиційна Великодня збірка на служіння в'язням. Зібрано було значну суму. Половина її була використана в рамках акції Пасхального кошика в'язням. Решта пішла на закупівлю реманенту для реабілітаційного центру в Любечі. Інструменти передані до центру в часі традиційної волонтерської весняної толоки.

Жінки мають чітко розпланований день, життя Центру рівне і спокійне, сповнене атмосферою поваги та Божої підтримки. Саме це відчуваєш у його стінах, особливо у капличці, три рази на день жінки моляться, просячи опіки та заступництва, дякуючи Господу за таку ласку перебування в Центрі, за людей, яких Він посилає у їхнє життя. 

В Неділю Св. Томи 27 квітня о. Костянтин Пантелей відслужив Божественну Літургію у капличці центру. Відтак мешканки й гості центру реадаптацї оглянули історичні місця Любеча, пов'язані з життям Св. Антонія Печерського. Екскурсію провів місцевий краєзнавець й історик пан Станіслав. У подіях брали участь волонтери Пенітенціарного душпастирства УГКЦ Аліна Гарбар, Тарас Горбаль., Євгенія Ігрунова й наймолодші волонтери - Анастасія й Андрій Пантелей.

Центр "Переображення" був заснований громадою Св. Петра і Павла з міста Чернігова. У співробітництві з відповідними соціальними службами Чернігівської обласної держадміністрації в ньому надається допомога жінкам, які опинилися у важких життєвих обставинах. Служіння центру продовжуватиметься в рамках благодійної діяльності відомої організації Карітас-Україна.



Немає коментарів:

Дописати коментар