Шукати в цьому блозі

четвер, 3 липня 2014 р.

Капелан з мощами Святого великомученика і цілителя Пантелеймона відвідав ув'язнених.

Одним з напрямків у стратегії розвитку УГКЦ: «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом» - є служіння ближньому. Найбільше це можна виявити у соціальному і капеланському служінні у в’язницях і лікарнях. Там де це потрібно якнайбільше. Це люди, які потребують молитви, зцілення фізичного і духовного. Втілюючи у життя приклад служіння потребуючим за межами церкви, у Збаразькій ВК №63, в вівторок, 1 липня отець Омелян Колодчак з мощами Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, разом з волонтерами Світланою Довгополою і дяком Володимиром Стецьком, відвідали засуджених жінок у в’язниці, а також хворих жінок, що проходять лікування у тублікарні закладу. Насамперед отець Омелян розказав жінкам про життя цілителя Пантелеймона, ким він був, про його надзвичайний дар допомагати хворим і немічним.

Жінки мали змогу приступити до Святої Сповіді і Святого Причастя, щоб очистивши душу, оздоровити тіло. Біля мощей великомученика Пантелеймона був відслужений Акафіст до святого Пантелеймона Цілителя і відчитані молитви на зцілення і оздоровлення. Через благословення мощами і помазання єлеєм, освяченим на мощах Цілителя, засуджені жінки мали змогу отримати ласку зцілення.

«Святий великомученик і цілитель Пантелеймон служить прикладом соціального служіння, - звернувся наприкінці до засуджених отець Омелян, - прикладом безкорисливого служіння ближнім. Лікар і цілитель присвятив все своє життя хворим і вбогим. Він лікував всіх, хто до нього звертався, зціляв їх іменем Ісуса Христа. За Христа він витерпів страшні тортури, заслуживши собі цим вічну нагороду і навіть після своєї мученицької смерті - дар зцілювати тих хто з вірою і молитвою до нього прибігає. І дотепер за молитвами до всемилостивого цілителя уздоровлюються недужі. Сьогодні він тут перебуває у святих мощах, щоб зцілити вас від болю тілесного і душевного, і через благословення і помазання освяченим єлеєм принести полегшення вашим стражданням і болям.»

Всі жінки отримали образочки.

Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар