Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

Семінар волонтерів душпастирства відбувся у зв'язку з відкриттям виставки творчості в'язнів.

За сприянням Управління Державної пенітенціарної служби України у Тернопільській області 5 грудня 2014 року Всеукраїнську пересувну виставку образотворчого і прикладного мистецтва в’язнів «Переображення Господньою Любов’ю» презентували у приміщенні Тернопільського обласного художнього музею. Тернопіль став 12 містом в якому експонується виставка. У відкритті виставки взяли участь Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), керівник Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України протоієрей Костянтин Пантелей та декан Бережанського деканату УГКЦ отець Михайло Бугай, заступники начальника управління Руслан Вовк та Валерій Стахов, заслужений працівник культури, відомий український мистецтвознавець Іван Дуда та заслужений художник України, дисидент Ярослав Омелян.

Експозиція включає 113 творів, переданих з пенітенціарних установ України, серед яких і є роботи, установ управління ДПтС в Тернопільській області, що отримали призові місця. Серед жінок: V - Галина Мінеєва, "Життя в раю чи пеклі", кольорові олівці - Збаразька ВК (№63), серед неповнолітніх III - Анатолій Гаржа, "Рука Божа", гіпс - Бережанська виховна колонія. Експозиція в Тернополі триватиме до 19 грудня 2014. Автор тернопільської експозиції - Ольга Ваврик.

Нагадаємо, Всеукраїнська пересувна виставка  «Преображення Господньою Любов’ю» у співпраці з Державною пенітенціарною службою України розпочалася у серпні 2013 року у Києві під патронатом Глави Української Греко-Католицької Церкви блаженнішого Святослава та вже побувала у Чернігові, Полтаві, Черкасах, Дніпродзержинську, Запоріжжі, Кіровограді, Херсоні, Ніжині, Житомирі та Вінниці.

У міжнародний день волонтера 5 грудня 2014 року на базі управління Державної пенітенціарної служби області, розпочався дводенний семінар для волонтерів пенітенціарного служіння під гаслом "Покарані, але не відкинені!".



Семінар відбувся 5-6 грудня за участю: керівника Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України протоієрея Костянтина Пантелея, координатора Центру волонтерської співпраці у пенітенціарному служінні УГКЦ Павла Загороднова і начальника сектору соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими Андрія Нитки. До занять було запрошено колишнього політв’язня Ярослава Омеляна, заслуженого художника України. На проведеному семінарі, також були присутні студенти, а саме: майбутні лікарі, психологи, юристи, педагоги, соціальні працівники, та семінаристи Тернопільської духовної семінарії Української Греко-Католицької Церкви. Під час семінару учасники дізналися про суть християнського служіння в установах виконання покарань, про напрямок розвитку реформування пенітенціарної системи, а також переглянули відео, присвячені даній тематиці. На семінарі говорили про створення пенітенціарного товариства, яке мало би плекати волонтерський рух і сприяти реформам в судовій та кримінально-виконавчій сферах.

Немає коментарів:

Дописати коментар