Шукати в цьому блозі

понеділок, 5 січня 2015 р.

Персонал ДПтС України в м.Києві та Київській області приєднався до акції передачі Віфлеємського вогню.

5 січня 2015 року, у переддень Навечір’я Христового Різдва, працівники Державної пенітенціарної служби України підтримали ініціативу Української Греко-Католицької Церкви та взяли участь в акції передачі символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Вже вчетверте Різдвяне привітання для працівників Центрального апарату Державної пенітенціарної служби України, Управління ДПтСУ у м. Києві та Київській області та у Київському слідчому ізоляторі відбувається при нагоді передачі Вифлеємського вогню в присутності членів правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі». Віфлеємський вогонь привезли пластуни Тарас Галяда, Анастасія Тихонова та Анастасія Бондаренко, які під час зустрічі розповіли працівникам Служби про символічність цього вогню.


Керівник Відділу Української Греко-Католицької Церкви з душпастирства у ДПтС України протоієрей Костянтин Пантелей звернувся до присутніх зі словами духовної підтримки та надії, пов’язаної із святом Різдва Христового. Зокрема він зазначив, що «того Божого Миру так нам потрібно тепер, коли наш народ знаходиться у тяжкому випробовуванні війни», - сказав священнослужитель. Члени правління Місії протоієрей Павло Основенко, Голова відділу по духовному вихованню в місцях позбавлення волі Української Православної Церкви та пастор Олександр Пухляк, керівник тюремного служіння Об’єднання Незалежних Харизматичних Християнських Церков України, поздоровили співробітників Державної пенітенціарної служби України зі святом Господнього Різдва. Кожен з присутніх запалив від благодатного вогню власну свічку, аби принести символ миру, любові та добра до власного дому. Вогонь зберігатиметься протягом різдвяних свят у чергових частинах центрального апарату, Київського управління ДПтС й Київського слідчого ізолятора. В день свята різдвяне світло також буде передано в’язням.

Щорічно, починаючи з 1988 року, віруючі люди усього світу напередодні Різдва Христового передають Вифлеємський вогонь миру з одного міста до іншого, від однієї родини до іншої. В Україні така традиція була започаткована у 1998 році, а пенітенціарії приєдналися до неї три роки тому. Традиційно, В Україну Вифлеємський вогонь миру доставляють спеціальним авіасполученням члени Національної скаутської організації України «Пласт» та передають його до шпиталів, військових частин, сиротинців, пенітенціарних установ. Світлом з Віфлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та згоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Одночасно цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко, хто переживає небезпеки, солідарність з убогими та єднання з Христом. Традиційно вогонь зберігається в церквах і в домівках до Йордану –  до 19 січня.





Немає коментарів:

Дописати коментар